U21: újabb ötszettes meccs, ezúttal a Nyíregyházával

A férfi röplabda NB II keleti csoportjában szereplő Vegyész RC Kazincbarcika U21-es csapata szombaton a GLP Nyíregyháza felnőtt gárdáját fogadta. Egy szettet leszámítva rendkívül szoros volt a találkozó, és ugyan juniorjaink vezettek már 2-0-ra is, végül be kellett érniük az egy ponttal.

Látványos és hosszú labdameneteket láthattak a kilátogató nézők, ráadásul az izgalmakkal sem maradtak adósak a csapatok, mert 25-nél még nem ért véget a nyitószett. A hajrában a vendégeknél pályára lépett Pampuch Csaba, a VRCK egykori játékosa, de segíteni nem tudott övéin, a részsiker a fiataloké lett (32-30, 1-0). Egy jó nyíregyházi kezdést követően (0-3) Péter Márton ásza már az egalizálásra volt jó (3-3), majd folyamatosan fej-fej mellett haladtak a csapatok (12-12). A hajrában sikerült a VRCK-nak egy kis előnyre szert tennie, ami elég volt az újabb játszma megnyerésére (25-23, 2-0).

Heten voltak a nyíregyháziak a pályán, nem is csoda, hogy elléptek (11-6). Persze, nem a létszámfölénynek köszönhetően, hanem a VRCK fiataljai kicsit figyelmetlenebbek voltak. A vendégek pedig úgy lehettek heten a pályán, hogy miközben az egyik center nyitott, a liberó is fent maradt, és bár hiába reklamált az egész csarnok – kivéve a vendégeket -, a bírók hajthatatlanok maradtak. Cserékkel próbálkozott Bokor Elek edző, de a szabolcsiak állva hagyták a sárga-kék mezeseket, egyenlítettek (12-25, 2-1).

A negyedik felvonást Bibók Balázsék kezdték magabiztosabban (4-2), aztán a Nyíregyháza fordított, folyamatosan építette ki előnyét, és 17-hez érve már öt egységgel vezetett. Aztán jött egy nagy hazai roham, egyenlített a VRCK (17-17), és egyenlővel fordultak a hajrára is a csapatok (19-19). Az izgalmak csak fokozódtak: elhúztak a vendégek, majd ismét egalizáltak a kazincbarcikaiak (19-22, 22-22), aztán 24-24-ről folytatták a csapatok. Volt meccslabdája 25-nél a VRCK-nak, de innen már csak a GLP szerzett pontokat, ami azt jelentette, hogy következhetett az ötödik szett (25-27, 2-2).

3-2-nél összeállt a hazai blokk, főleg Pálfi Gellért jeleskedett ebben a műfajban, és már jöhetett is a térfélcsere (8-4). A nyírségiek azonban egy percre sem adták fel, elkezdtek zárkózni, és tíznél már utol is érték a juniorokat. Egy out-ütés a vendégektől (13-11), majd jött az adok-kapok, felváltva vezettek a csapatok. Bibók jó ütésekkel vétette magát észre, de megakadályozni ő sem tudta a Nyíregyháza győzelmét (16-18, 2-3).

U21-es csapatunk már a harmadik ötszettes meccsét játszotta a szezonban, ebből kétszer ugyan kikapott, de elmondhatja magáról: mind a négy fordulóban szerzett pontot.


FÉRFI RÖPLABDA NB II, KELETI CSOPORT, 4. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – GLP-Nyíregyháza 2-3 (30, 23, -12, -25, -16)
Irinyi Tornacsarnok, 100 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.
VRCK: Földes, Péter, Simkó, Toma, Bibók, Pálfi. Csere: Tóth (liberó), Lőrincz, László. Edző: Bokor Elek.

(Fotók: vrck.hu)