Több pontot szerzett a VRCK, mégis a Kamnik nyert öt szettben

Vasárnap este a Közép-európai Kupa 2. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika az aranyéremre pályázó szlovén Calcit Kamnikot fogadta, és szenvedett vereséget több mint kétórás küzdelemben, az ötödik játszmában.

Fordulatokban igencsak bővelkedett a találkozó, aminek végül a hazai játékosok és szurkolóik örültek kevésbé, mert ötszettes csatában kikapott a VRCK a legutóbbi kiírás ezüstérmesétől. Az elmúlt két esztendőben azonban a Kazincbarcikának sansza nem volt arra, hogy szoros meccset játsszon a Kamnikkal, az idei idényben azonban más a tervük Szabó Dávidéknak: ott akarna lenni a KEK négyes döntőjében. Ehhez az első lépést Zágrábban tette meg a Vegyész (1-3), majd hazai pályán folytatta, mivel a nyert két játszmának köszönhetően egy ponttal gazdagodott a Kamnik ellen is.

Az első játszmában meglepő volt látni a szlovén együttes botladozását, de rajtuk kívül ez egy percig nem zavart senki mást a teremben. A népes barcikai szurkolótábor remek hangulatot teremtett ezúttal is a Don Bosco Sportközpontban, a nagy ünneplésre pedig az első és a negyedik szettben meg is volt az indok, hiszen a VRCK magabiztosan nyerte ezeket a játszmákat (16, 15). A második és a harmadik játékrész kiegyenlített, izgalmas és látványos volt, melyekből rendre a kamnikiak jöttek ki jobban.

Németh Szabolcsék utolsó erőtartalékjaikat is bevetették az ötödik szettben, de a papírformát nem tudták felborítani, a Kamnik megérdemelten nyert szezonbeli első KEK-meccsén. Érdekesség, hogy a Kazincbarcika 108 pontot szerzett az este, míg a Kamnik csak 97-et.

A Vegyésznek négy pontja van két meccset követően, aminek köszönhetően vezeti a tabellát.

A találkozót a műsorújság szerint hétfőn este 21 órától a Digi Sport 2-n nézhetik meg felvételről.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA KÖZÉP-EURÓPAI KUPA, 2. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Calcit Kamnik (szlovén) 2-3 (16, -22, -24, 15, -12)
Don Bosco Sportközpont, 700 néző. V.: Vasko, Kralovic (szlovákok)
VRCK: Páez 4, Németh 20, Macko 8, Szabó 15, Milev 9, Banai 7. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Dudás (liberó), Blázsovics 5, Juhász 2, Gebhardt N. 2. Vezetőedző: Marek Kardos.
Kamnik: Bregar 10, Jereb, Babkov 10, Stalekar 10, Pereira 17, Vidmar 13. Csere: Hribar (liberó), Stembergar 6, Lakner, Kvas, Ratek 1. Vezetőedző: Ales Hribar.

Marek Kardos: Sikerült meglepnünk ellenfelünket a taktikánkkal, de mivel egy jó csapat a Kamnik, gyorsan tudott rá reagálni. Ennek ellenére azt mondom, nyerhettünk volna, és bár két szettben meg is vertük őket nagyon, a másik háromban mindig volt egy kis zavar a mi oldalunkról, amit rutinos ellenfelünk kihasznált. Nem rossz eredmény ez a legutóbbi döntős ellen, ebből az összecsapásból is sokat fogunk tanulni, idegenben szeretnénk visszavágni a Kamniknak.

Ales Hribar: Hullámzó volt a mérkőzés és a játékunk is. A hajrában jobban koncentráltunk, talán erőben is jobban bírtuk az ötödik szettet. A gratuláció mindkét csapatnak kijár, kemény és férfias meccs volt.

(Fotó: vrck.hu/Muzslay Péter – archív)