Újra hazai pályán, vasárnap a Debrecent fogadjuk

Vasárnap 17 órakor a Debreceni EAC látogat a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontba, hogy megküzdjön a Vegyész RC-vel a férfi röplabda Extraligában.

Januárban már összecsaptak a felek, akkor a VRCK magabiztosan nyert három játszmában. Ezúttal is Marek Kardos legénységének áll a zászló, főleg azért is, mert a legutóbbi két meccsén meggyőző játékkal nyert a Fino Kaposvárral és a Kecskeméti RC-vel szemben is. A szlovák szakemberrel pénteken beszélgettünk az utóbbi napok történéséről, valamint a DEAC elleni bajnokiról.

A Kecskemét elleni sikerről…

Azt nem mondom, hogy bravúrgyőzelem volt a kecskeméti, számítottunk rá, hiszen alaposan felkészültünk ellenfelünkből, és tudtuk, mi a gyengéje. Leszámítva a buta hibáinkat abban a pár állásban, végig uraltuk a mérkőzést, kézben tartottuk, nem véletlenül nyertük az első és harmadik játszmát is tizenegy-tizenegy pontos különbséggel. Ha van lehetőségünk edzeni, becsületesen fel tudunk készülni taktikailag és mentálisan is egy ilyen rangadóra. Ugyanezt a lendületet szeretnénk megtartani vasárnapra is a DEAC ellen.

A vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatban…

Más szintet képvisel a DEAC, januárban magabiztosan nyertünk három játszmában. Most is hasonló eredményre számítok, és természetesen a fiatalokon, eddig kevesebbet játszottakon lesz a sor. Volt két intenzív meccsünk, néhány játékosomnak pihenésre, hosszabb regenerálódásra van szüksége. A korábbi években a Debrecen, úgy hallottam, pofozógép volt, idén viszont jobb a kerete, nem véletlenül jutott be az Extraligába. Amennyiben engedjük, hogy a saját játékukat nyújtsák, kellemetlen problémákat okozhatnak, éppen ezért koncentrálni kell, egy pillanatra nem szabad lebecsülni az ellenfelet.

A DEAC mind az öt meccsét elveszítette eddig az Extraligában, szettet is csak egyet tudott nyerni. A Vegyész két győzelem mellett egy vereséget számlál, harmadik a pontvadászatban.

Banai Mátéra (gerinc) és Blázsovics Péterre (visszér) sem számíthat Kardos – előbbire bizonytalan ideig, míg utóbbira a reménye szerint csak két hétig.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 6. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Debreceni EAC
2019.02.24., 17:00, Don Bosco Sportközpont. V.: Mezei, Vári.
A találkozóra a belépés díjtalan.