Juhász: Ha nagyobb hittel röplabdázunk, a játék is javul

A Vegyész RC Kazincbarcika centere, Juhász Péter nyilatkozott a Nemzeti Sportnak csapata legutóbbi két sikere kapcsán.

„Azért a szombaton megnyert Magyar Kupa-győzelemmel és a mostani bajnoki sikerrel, azaz két győzelemmel még nem lehet kimászni a gödörből” – mondta a 30 éves játékos a sportnapilapnak adott interjújában, utalva a Fino Kaposvár és a Kecskeméti RC legyőzésére. „Én inkább fél lépésnek mondanám, mint egy egésznek. A többfrontos terhelés miatt állandóan utaztunk, részben emiatt rossz periódusba kerültünk, és ebből nehéz kilábalni.”

A Kazincbarcika kiválósága elárulta, kezd összeállni a játékuk, aminek köszönhetően az önbizalmuk is egyre egészségesebb.

„Mindkét mérkőzésen sikerült végre a saját játékunkat játszani, összeállt a nyitásunk, illetve a nyitásfogadásunk, mindez kellett a győzelmekhez. Úgy érzem, fokozatosan javul a teljesítményünk, és ennek köszönhetően kezd visszatérni az önbizalmunk is. Persze a kettő ‘kéz a kézben jár’, ha nagyobb hittel röplabdázunk, a játék is javul. Kezdünk visszatérni a helyes útra, azon vagyunk, hogy minél jobban koncentráljuk, mert Barcikán akarjuk tartani a bajnoki aranyérmet” – tette hozzá Juhász.

A Vegyész legközelebb vasárnap lép pályára, 17:00-tól fogadja a Debrecent a Don Bosco Sportközpontban.

(Fotó: vrck.hu)