Négy szettben nyertünk a Kecskemét otthonában!

Remek győzelmet aratott szerdán a Vegyész RC Kazincbarcika a Kecskeméti RC vendégeként a férfi röplabda Extraliga 5. fordulójában. A Magyar Kupa-győztes alföldieknek csak egy játszmát engedett Marek Kardos csapata.

Felváltva szerezték a pontokat a csapatok, majd meglépett előbb kettővel a Kecskemét, aztán a Kazincbarcika egyenlített (5-5). Juhász Péterék nem tétlenkedtek, a következő hat pontot is ők szerezték, és már megnyugtatónak volt mondható az előnyük (5-11). A hazaiak fogadása nem volt jó, nem tudtak jó támadásokat vezetni, a kivédekezett labdákat pedig Szabó Dávidék jó százalékkal értékesítették (14-25, 0-1).

Úgy indult a második játszma, ahogyan az első, csak azzal a különbséggel folytatódott, hogy ezúttal Dávid Zoltán együttese keményebben játszott. Sokáig nem engedte ellépni a címvédőt (7-7, 12-12), de aztán Marek Kardos legénysége hárompontos előnyre tett szert. A VRCK vezetőedzője 14-16-nál kért időt, de a hazaiak jó szériája folytatódott 17-nél egyenlítettek, 20-hoz érve pedig már előnyben voltak. Németh Szabolcsék jelentkeztek három gyors ponttal, Dávid erre időt is kért. 25 alatt nem tudtak végezni egymással a felek, végül a Kecskemété lett a játékrész egy izgalmas végjátékkal megspékelve (30-28, 1-1).

7-7-nél kapcsoltak magasabb sebességi fokozatra Vlado Milevék, pillanatok alatt hatpontos volt a fórjuk. Marian Vitkóék fogadásban ismét feljavultak, és csak négy ki nem kényszerített hibát vétettek, míg a kecskemétiek ebben a szettben tízszer is rontottak. Blázsovics Péter jól szállt be, egy-egy pontot szerzett nyitásból és támadásból is, míg Lubos Macko a jó blokkjaival jelentkezett – csapata összesen öt pontot szerzett ebből a műfajból ebben a periódusban. A különbség folyamatosan nőtt, végül 11 lett közte, akárcsak a nyitó felvonásban (14-25, 1-2).

Talán 12-17-nél azt gondolták a borsodiak, zsebben a szett, de Krupánszki Olivérék sikeresen visszakapaszkodtak. Újabb izgalmas hajrá következett, de ezúttal 25-nél megállt az eredményjelző a vendégek javára (23-25, 1-3). A Vegyész három ponttal gazdagodott a Magyar Kupa-győztes KRC vendégeként. A mezőnyből a legtöbb pontot Szabó D. (22) szerezte, de Németh is kitett magáért, 20 egységig jutott, míg Macko egymaga hat blokkot hozott össze.

A címvédő VRCK legközelebb vasárnap 17 órakor lép pályára a Don Bosco Sportközpontban a DEAC ellen.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 5. FORDULÓ
Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika 1-3 (-14, 28, -14, -23)
Messzi István Sportcsarnok, 100 néző. V.: Adler, Halász E.
KRC: Gacs 4, Amarildo 6, Krupánszki 13, Szabó M. 5, Pesti 13, Sanches 8. Csere: Deák (liberó), Gönczi 2, Szabó V. 5.  Vezetőedző: Dávid Zoltán.
VRCK: Páez 3, Németh 20, Juhász 3, Szabó D. 22, Milev 14, Macko 11. Csere: Vitko (liberó), Toronyai, Blázsovics 2. Vezetőedző: Marek Kardos.

Dávid Zoltán: Megilletődötten játszottunk a mérkőzés elején, ennek köszönhetően a vendégek lelkesen játszottak, és alap játékkal megnyerték a szettet. A második etapra felébredtünk, és azt csináltuk, amit kell. A következő két szettre már nem volt elég akaraterőnk, a kazincbarcikaiak jobban akarták a győzelmet.

Marek Kardos: Szinte végig irányítás alatt tudtuk tartani a mérkőzést, egyedüli kivétel a második szett volt, amikor egy perc alatt leadtuk az előnyünket. Az első és a harmadik játszma meggyőző volt, míg a negyedikben beragadtunk egy állásban, így kicsit közelebb jött hozzánk ellenfelünk, az utolsó pontoknál azonban magabiztosak voltunk.

(Fotó: vrck.hu archív)