Utánpótlás: fiú mini csapatunk számára is elrajtolt az idény

A Vegyész RC Kazincbarcika minden fiú utánpótláscsapata (nem számítva ide az ózdiakat és a tiszaújvárosiakat) az élvonalban szerepel a 2020/21-es szezonban. Az előző idényben még másodosztályú mini csapatunknak az eredmény csak másodlagos, a legfontosabb most az, hogy mindenki játsszon.

Viszonylag későn kezdődhetett csak el az U13-as korosztály bajnoksága. A mieink az előző, csonka idényt a második helyen zárták a második vonalban, így idén a legjobbak közé kerültek. Az első, kunhegyesi tornán Máthé László együttese három mérkőzést játszott – a szegediek nem jelentek meg. A hazaiaktól és a Szolnoktól 3-0-ra kaptak ki, majd utóbbinak sikerült visszavágni egy 2-1-es sikerrel. A VRCK csapatából Lukács Dániel kapott különdíjat.

„Végre játszhattunk, nagyon rég volt tétmérkőzésünk, szóval örülünk, hogy újra beindult a röplabda” – mondta honlapunk érdeklődésére Máthé László vezetőedző. „Kemény csoportban vagyunk, és még nem is játszottunk a kecskemétiekkel. Azt hiszem, a fiúk helytálltak, a Szolnok elleni győzelem is ezt bizonyítja. Vannak azonban nálunk jóval magasabb, fizikálisan erősebb csapatok, szóval még ezzel is meg kell küzdenünk.”

A korábbi évekkel ellentétben idén – a koronavírus-járvány miatt – nem kötelesek az edzők négy különböző játékost szerepeltetni az első és a második játszmában. Ketten, akik játszottak az első játszmában, most a másodikban is ott lehetnek a pályán. Ezt több csapat ki is használja, a legjobbjaikat fent hagyják, Máthé László azonban érdeklődésünkre elárulta, ő ennek ellenére mindenkinek lehetőséget adott.

„Tavaly nyolc, idén hat, jövőre minimum tíz játékost kell majd szerepeltetni, és mivel mi szép számmal vagyunk az edzéseken is, lehetőséget adunk a meccseken mindenkinek. Rég voltak tornák, muszáj mindenkinek játszani, mert ebben a korban az számít inkább, hogy mindenki játsszon, megszeresse a röplabdát” – fogalmazott a pedagógus.