Utánpótlás: győzelmekkel indultak újra a bajnokságok!

A mögöttünk hagyott hétvégén a fiú U17-es és U19-es csapatunk mellett tiszaújvárosi lány együttesünk is pályára lépett: mindenki egy-egy győzelmet és vereséget könyvelhetett el.

Szombaton az élvonalban szereplő U17-es fiúk Besenyszögre utaztak, ahol előbb nagy csatában, öt szettben legyőzték a Dunakanyar-MAFC csapatát, majd három játszmában maradtak alul a Szeged ellen. A válogatott Cziczlavicz Dávidra nem számíthatott Bokor Elek edző, hiszen játékosa központi felvételit írt.

„A Dunakanyar ellen álmoskásan kezdtünk, a szett végére sikerült teljesen be is aludnunk. Amikor koncentráltunk és azt játszottuk, amit tudunk, amire képesek vagyunk és bennünk van, mi irányítottunk, és ez a lendület meg is maradt az utolsó szettre is. Szeged ellen sok hibával kezdtünk minden szettben, és csak a végén kezdtünk el igazán játszani. Dolgozunk tovább, látjuk a hibáinkat és reménykedünk, hogy lesznek még mérkőzések.”

Dunakanyar SE-MAFC – Vegyész RCK 2-3
Szegedi RSE – Vegyész RCK 3-0


Másnap az I. osztályban pallérozódó ifisták utaztak Szolnokra. A TFSE ellen ugyan játszmát veszített U19-es gárdánk, de a harmadik és negyedik játszmát már magabiztosan húzta be. A házigazdák ellen jóval nehezebb dolga volt a Bokor-csapatnak, nem is sikerült ezúttal a szettrablás.

„A TF ellen sok hibával kezdtük a mérkőzést, a második etap végén hatalmas előnyt hagytunk ledolgozni az ellenfélnek, de volt lélekjelenlétünk és sikerült egyenlítenünk. Utána stabilabbá vált a játékunk, mi irányítottunk. A második találkozón megérdemelten győzedelmeskedtek a Szolnokiak. Stabilan, magas színvonalon játszottak, de jó volt látni a srácok küzdését és győzni akarását. Gratulálok a csapatomnak, hogy ennyi kihagyás után is helyt tudott állni, de kiemelném Molnár Vajk játékát, aki 16 évesen mindkét nap, U17 és U19 korosztályban is vezére volt a csapatnak kiváló teljesítményével.”

TFSE – Vegyész RCK 1-3
Szolnoki SPC – Vegyész RCK 3-0


Ugyancsak vasárnap léptek pályára a tiszaújvárosi lányok, akik az U19-es korosztály II. osztályában szerepelnek. Habár legutóbb hibátlanul zárt Olasz Gyula együttese, ezúttal a Szolnoktól kikapott (3-1), a házigazda Újfehértót pedig legyőzte egy izgalmas összecsapáson (2-3).

ÚSK – Vegyész RCK 2-3
Szolnoki SPC-2 – Vegyész RCK 3-1

(főcímkép: a Vegyész U19-es, I. osztályú fiú csapata)