Utánpótlás: Kecskeméten nyertek tornát miniseink

A Vegyész RC Kazincbarcika U13-as fiú csapata a hétvégén a Kecskeméti Sportiskola B és a MÁV Előre B csapata ellen játszott tornát a másodosztályban, és mindkét összecsapást szettveszteség nélkül abszolválták fiaink.

Sajnos az előző forduló kimaradt a mieinknek a sok betegség miatt, így a TFSE és a Dág elleni összecsapásoknak igyekszik klubunk új időpontot találni. A kecskeméti viszont végre az első olyan torna volt a szezonban a fiúk számára, ahol teljes létszámban tudtak megjelenni, egészen pontosan az összes, idősebb játékosára számíthatott Máthé László vezetőedző.

„Mind a tizenegy játékosunk bőven kapott játéklehetőséget, és idén már a tizenhatodik játékosunk is bemutatkozhatott a bajnokságban” – osztott meg részleteket Máthé a vrck.hu-val. „Mindenki élvezte a csapat által nyújtott támogató, egymást biztató légkört. Az eddigi fordulókhoz képest, ahol betegségek miatt mindig sok hiányzónk volt, más hangulatban utaztunk Kecskemétre. Első alkalom volt, hogy szinte a legjobb csapatunkkal tudtunk kiállni és ez meglátszott a mutatott játékon is. Magabiztosak voltunk és mindenki jól szállt be a játékba. Az elvégzett munka hozott végre a fiúknak egy tornagyőzelmet.”

Máthé hozzátette, természetesen még sok hiányosságuk van ezen a szinten, éppen ezért a földön kell maradniuk, tovább dolgozni alázattal, ahogy eddig tették. A tabellán jelenleg a negyedik helyen állnak a mieink, de négy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a listavezető MEAFC-Miskolc. Érdekesség – és jó látni -, hogy az első négyben három borsodi együttes is található, hiszen a MEAFC-Felsőzsolca második.

A tervek szerint márciusban Veszprémbe utazik a VRCK U13-as együttese, ahol a hazaiakon kívül a Hajta SE-vel is megmérkőzik.


Még szombaton játszottak a tiszaújvárosi lányok, akik sorrendben a Salgótarjánnal, a Tálent SE Szent László B és az ÚSK Wildcats ellen léptek pályára – előbbi két mérkőzésüket 3-0-ra megnyerték, míg ezúttal kikaptak a „vadmacskáktól” 2-1-re. Ennek ellenére is csoportjuk élén zártak a lányok, akik a helyosztón a 13. helyért küzdhetnek meg az NB II-es U19-es bajnokság keleti csoportjában, míg a VRCK-Szalézi a 10. helyért játszik majd.

Olasz Gyula edző és tanítványai: a VRCK-Tiszaújváros U19-es lány csapata.