Utánpótlás: kilenc győzelem a hétvége termése!

Megkezdődtek az utánpótlásbajnokságok középszakaszának küzdelmei. Négy csapatunk lépett pályára szombaton és vasárnap, igencsak eredményesen: U19-es lányaink és fiaink veretlenek maradtak, míg az ózdi és a tiszaújvárosi fiúk is két-két sikert könyvelhettek el egy-egy vereség mellett.

Debrecenbe utazott a női U19-es bajnokság másodosztályában szereplő VRCK-Szalézi, és mind a nyíregyházi, mind pedig a vendéglátó riválisát sikerült legyőznie – előbbit három, utóbbit négy játszmában.

„Büszke vagyok a lányokra, jó volt látni, hogy már-már visszaköszönnek az edzéseken gyakoroltak. Viszont az első és második meccsen is, amikor lankadt a figyelem, akkor a saját dolgunkat nehezítettük meg. Gratulálok csapatomnak a győzelmekhez” – mondta Juhász Krisztián edző a nap végén.

GLP Szent Imre – VRCK-Szalézi 0-3
Tálent SE Szent László-B – VRCK-Szalézi 1-3


A  kiemelt csoportba ugyan nem sikerült beférnie a férfi U19-es bajnokság I. osztályában szereplő együttesünknek, de Bokor Elek együttesének még így is megvan az esélye arra, hogy harcoljon a hatos döntőbe kerülésért. Ehhez első lépésként megnyerte a kazincbarcikai fordulót, és ha sikerrel veszi a következőt, akkor kellő önbizalommal várhatja az elődöntős küzdelmeket.

A mögöttünk hagyott hétvégén a Debrecen, a Dunakanyar-MAFC és a Malév csapatát is magabiztosan fektették két vállra ifistáink – igaz, utóbbi egy szettet „ellopott” meglepetésre.

„Örülök, hogy a mai napon három meccset is játszhattunk, ráadásul sikerült jól is teljesítenünk. Néhol eléggé döcögős volt a játékunk, főleg az utolsó mérkőzésen, de amikor koncentráltunk és megvolt a kellő hőfok, a mutatott teljesítménnyel is elégedett voltam. Gratulálok az egész csapatnak” – értékelt Bokor.

Vegyész RC Kazincbarcika – Debreceni EAC 3-0
Vegyész RC Kazincbarcika – Dunakanyar SE-MAFC 3-0
Vegyész RC Kazincbarcika – Malév SC 2-1


A fiú U19-es bajnokság II. osztályában szerepelnek az ózdiak és a tiszaújvárosiak is. Mindkét csapat kétszer nyert és csak egyszer veszített, de mind Ózdnak, mind pedig az Újvárosnak meglesz az esélye a javítása az egy hónap múlva esedékes második tornán. Az Ózd ugyanis csak 2-1-re kapott ki, míg a Tiszaújváros minimális különbséggel maradt alul két szettben is.

„Először is gratulálok a csapatnak az egésznapi teljesítményükhöz. Hatalmas lelkesedéssel és szívvel játszottak, ami meg is hozta az eredményét, ugyanis az első két mérkőzést sikerült három-nullára megnyerni. A harmadik mérkőzésen igaz, hogy kikaptunk kettő-egyre, de úgy gondolom, hogy a csapatnak az év meccse volt, rég láttam ilyen küzdelmes ifi mérkőzést. Végre egy csapatként dolgoztunk, és bízom benne, hogy a folytatás is hasonló lesz. Végre egy jól sikerült torna, nagyon büszke vagyok az egész csapatomra” – mondta Molnár Sándor, az ózdiak trénere.

Tálent SE Szent László – VRCK-Ózd 0-3
Gyöngyösi Röplabda SE-B – VRCK-Ózd 0-3
Panoráma SE – VRCK-Ózd 2-1

„Jól játszottunk, a látszat ellenére a Kistext ellen is nyerhettünk volna. Jó meccset játszottunk ellenük, akárcsak a TF ellen. Utóbbi ellen az első játszmát elveszítettük, aztán a másodikban öt-nulláról kellett felállnunk. De le a kalappal, mert utána már tizennégy-hét volt ide. Most végre mindenki ott volt, akinek kellett, habár csak heten voltunk” – vonta le a konklúziót Olasz Gyula, a tiszaújvárosiak edzője.

ZTE – VRCK-Tiszaújváros 0-3
Kistext – VRCK-Tiszaújváros 3-0
TFSE-Umszki – VRCK-Tiszaújváros 1-2

(Fotó: Kovács Loretta, VRCK)