Extraliga: három szettben nyertünk a Dunaújváros ellen

Vasárnap késő délután a Vegyész RC Kazincbarcika a Dunaújvárosi KSE csapatát fogadta a férfi röplabda Extraligában, és nyert magabiztosan, három játszmában.

Gyorsan négypontos előnyt szereztek Lukasz Ciupáék, majd feljött kettőre a DKSE, de ennél közelebb nem tudott kerülni ellenfeléhez. A Vegyész kézben tartotta az első játszmát, és végül magabiztosan be is húzta azt (25-18, 1-0).

Az elveszített első játszma ellenére harcosak maradtak a vendégek, de a szett közepénél többet hibáztak a kelleténél, a Kazincbarcika pedig ezt kihasználta, és – jó mezőnyekkel megspékelve – már nyolccal is vezetett (20-12). A végén a Dunaújvárosnak sikerült kozmetikáznia az eredményt, ekkor a hazaiak figyelme egy kicsit lankadt, de a VRCK újabb részsikeréhez nem férhetett kétség (25-18, 2-0).

Bibók Balázs a második játszma derekán állt be, maradt a harmadikra, és érkezett Budai Balázs is. Az egész szett folyamán akadtak kisebb rövidzárlatok mindkét félnél, hiszen a vendégek még többet cseréltek, de ettől függetlenül a Vegyész győzelme ezen a késő délutánon nem forgott veszélyben (25-18, 3-0).

A Vegyész legközelebb csütörtökön lép pályára, akkor a Kecskeméti RC lesz az ellenfele az alapszakasz utolsó fordulójában.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaújvárosi KSE 3-0 (18, 18, 18)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, zárt ajtók mögött. V.: Adler, Tillmann.
Vegyész: Páez 1, Ciupa 7, Juhász 10, Árva 5, Mineiro 14, Mihalj 9. Csere: Dudás (liberó), Bibók 8, Budai 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
DKSE: Ambrus 3, Duman, Mészáros D. 3, Tomanóczy B. 6, Boa 10, Garrett 6. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Kecskeméti 1, Balázs 6, Hatvany, Sümegi (liberó), Majoros 2, Laczi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Toronyai Miklós: Úgy mentünk bele ebbe a mérkőzésbe, ahogy az elejétől kellett. Jó nyitásokkal sikerült őket nyomás alatt tartani, és ezt végig fenntartani.

Tomanóczy Tibor: Tizennyolc pontot a fiatalabb játékosokkal is el tudtunk érni. Mélységesen csalódott vagyok egy-két játékos hozzáállásával. Készülünk az alsóházi küzdelmekre, fő célunk, hogy bennmaradjunk az Extraligában.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)