Utánpótlás: kötelező győzelem az U21-től, debütált több U19-es csapatunk is

A hétvégén öt utánpótláscsapatunk is pályára lépett: juniorjaink 3-0-ra nyertek Szegeden, míg az U19-es bajnokság másodosztályában szereplő együtteseinknek győzelemben és vereségben is volt részük.

Szombaton a VRCK-Szalézi, a VRCK-Ózd és a VRCK-Tiszaújváros is Miskolcon lépett pályára az U19-es fiú bajnokság másodosztályának 2. csoportjában. Ebben az ötösben a három VRCK-együttesen kívül még a házigazdák és a nyíregyháziak szerepelnek.

A napot a VRCK-Tiszaújváros és a MEAFC-Miskolc kezdte. Az egyenlő erők küzdelméből a hazaiak jöttek ki jobban négy szoros játszmában (3-1). A VRCK-Ózd a VRCK-Szalézi csapatát 3-0-ra legyőzte, majd a tiszaújvárosiak a jobb erőkből álló Nyíregyházától két szorosabb és egy sima szettben alulmaradtak (3-0). A papírformának megfelelően a szalézisok a MEAFC-tól, az ózdiak pedig a nyíregyháziaktól kaptak ki 3-0-ra.

VRCK-Szalézi: Fekete Máté (csapatkapitány), Bodnár László, Heck Balázs, Hornyák Boldizsár, Ládi Marcell, Pásztor Levente, Szaniszló Kristóf, Tanyi Tamás. Edző: Pásztor Péter.

VRCK-Ózd: Varga Tamás (csapatkapitány), Bari László, Bartus Áron, Farkas Lajos, Farkas Róbert, Horváth Ákos, Pauler Levente, Weinémer Bence. Edzők: Molnár Sándor, Veres Zoltán.

VRCK-Tiszaújváros: Tóth Balázs (csapatkapitány), Derecskei Kristóf, Garbacz Dávid, Kiss Barnabás, Olasz Gyula Csaba, Sipos Ákos, Szabó Péter, Tóth Márton, Zima Alex. Edző: Olasz Gyula.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Szombaton a fiú U19-es bajnokság második vonalában szereplő csapataink is bemutatkoztak: a tiszaújvárosiak, az ózdiak és a szaléziak. Részletek hétfőn! #hajrávegyész #vrck #röplabda #volleyball #u19 #youthsports #rrk

VRC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés,


Vasárnap U21-es csapatunk Szegeden játszott, és a kazincbarcikai mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is magabiztosan nyert három játszmában Toronyai Miklós és Daniel Oravec együttese. A juniorok között már a múlt héten is több debütáns volt, akikhez ezen a találkozón Garan Bálint csatlakozott.

Szeged U21 – VRCK U21 0-3 (-13, -12, -9)
Vegyész: Csizmadia Tamás (csapatkapitány), Bibók Balázs, Földes Dániel, Garan Bálint, Henez Kevin, Kondor Kristóf, Lévai László, Lőrincz Ákos, Péter Márton, Simkó Dániel.


A hét utolsó napján még a VRCK-Tiszaújváros lány csapata is debütált az U19-es bajnokság második vonalában. Olasz Gyula együttese a nyitó mérkőzésén kikapott 3-0-ra a jobb erőkből álló Egri Városi Sportiskola tanulóival szemben, majd szoros összecsapáson maradt alul a szintén rutinosabb Palota ellen (2-1). A MAFC-ÖSB ellen azonban már összejött a siker, a cél pedig az lesz a következő fordulókra, hogy a Palotát, esetleg az Egert is „elkapják”.

VRCK-Tiszaújváros: Tóth Réka (csapatkapitány), Kónya Lili, Orosz Eszter, Ragályi Petra, Sebe Anett, Sereg Kamilla, Takács Noémi, Tóth Petra, Tóth Vivien.

(főcímkép: A VRCK juniorjai. Forrás: szegedvolley.com)