A török Tokat Belediye Plevne lesz a Challenge Kupa ellenfelünk

A mögöttünk hagyott hétvégén a Tokat Belediye Plevne nyerte a Balkán Kupát az észak-macedóniai Strumicában, így a török együttes lesz csapatunk ellenfele a Challenge Kupa selejtezőjében.

A Belediye Plevne könnyedén, mindenféle megeröltetés nélkül győzött a koszovói Pristina és a házigazda ellen is 3-0-ra, így jogot szerzett az európai kupában való indulásra. A szerb Mladi Radnik végül politikai okok miatt nem utazott el Észak-Macedóniába.

A török együttes legutóbb a hatodik helyen zárt hazája pontvadászatában, nem akármilyen mezőnyben: a Halkbank Ankara, a Galatasaray, az Arkasspor és a Fenerbahce ugyanis nemzetközi szinten is jegyzett csapatok. Nem mellesleg a török válogatott a mostani Európa-bajnokságon a 12. helyen végzett.

Az előző idényben ugandai, lengyel, román, szlovák és kubai légiósa is volt az együttesnek. A mostani csapatban közülük csak a szlovák Julius Firkal maradt, valamint igazoltak egy 215 centiméter magas bolgár átlót Velizar Chernokozhev személyében, aki tavaly a Halkbankban, azt megelőzően pedig az olasz Perugiában játszott.

A csaknem Miskolc nagyságú Tokat a Fekete-tengeri régióban található – közúton 2300, légvonalban 1470 kilométerre van Kazincbarcikától.

A Challenge Kupa-párharcot idegenben fogja kezdeni a Vegyész november 12-14 között, míg a visszavágó november 27-én, szerdán lesz esedékes Kazincbarcikán.