Utánpótlás: minden U19-es csapatunk pályára lépett

A Vegyész RC Kazincbarcika összes U19-es fiú és lány csapata pályára lépett a mögöttünk hagyott hétvégén, így az szalézisok mellett az ózdiak és a tiszaújvárosiak is.

Szombaton a VRCK-Szalézi csapata mindkét mérkőzését elveszítette, ami nem is volt meglepő, hiszen mind a debreceni Eötvös DSE, mind pedig a Miskolci VSC erősebb játékerőt képvisel.

„Mind a két mérkőzésen voltak jó szakaszaink, de a nyitásfogadásunk jelentette a fő problémát, ami meg is pecsételte sorsunkat. Ha egy kicsit nyitásban jobban koncentrálunk, akkor szetteket is rabolhattunk volna jó erőkből álló ellenfeleinktől” – értékelt a nap végén honlapunknak Juhász Krisztián edző.

MVSC – VRCK-Szalézi 3-0
Eötvös DSE – VRCK-Szalézi 3-0


Vasárnap – a szalézisokhoz hasonlóan a szintén másodosztályban szereplő – tiszaújvárosi lányok öt szettben előbb legyőzték a Szolnoki Sportcentrum 2-es csapatát, majd magabiztos sikert arattak az Újfehértóval szemben. Olasz Gyula tanítványai az előző két tornát kihagyták, így amellett, hogy végre játszhattak, az is öröm volt a számukra, hogy mindkét összecsapásukat sikerrel hozták le.

„Küzdelmes mérkőzés volt a szolnokiak ellen, hullámzó teljesítménnyel, de a csajok összekapták a végén magukat és nyertünk. A második már simábbra sikerült, megérdemelten nyertünk, szerintem az első meccsen is sikerült volna négy szettben győzni” – foglalta össze napjukat a tréner.

Szolnoki SPC-2 – VRCK-Tiszaújváros 2-3
Újfehértó – VRCK-Tiszaújváros 0-3


Az élvonalban szereplő fiú csapatunk amilyen simán kikapott a Szolnoktól, olyan könnyedén nyert a házigazda TF ellen. Szabó Dávid edző elmondta, a Tisza-partiakon nem találtak fogást, de a fővárosiakkal szemben már jobban ment a játék.

„A Szolnok ellen nagyon nem találtuk a ritmust, a nyitásfogadás teljesen szétesett, nehezen tudtunk támadni, ami meg is látszott az eredményen. A második mérkőzésre fejbe összeszedte magát a csapat, javult a fogadásunk és az abból való támadás. Összességében elégedett vagyok a fiúk mai munkájával” – mondta Szabó.

Szolnoki SPC – Vegyész RCK 3-0
TFSE – Vegyész RCK 0-3


Újfehértóra utaztak az ózdi fiúk, akik a Gyöngyös második csapatát ugyan legyőzték 2-1-re, de a házigazdával szemben tehetetlenek voltak. Molnár Sándor edző nem az eredmény, hanem a mutatott játék miatt volt csalódott.

„Bizonytalan játék, kedvtelen hozzáállás” – magyarázta a tréner honlapunk érdeklődésére. „Sajnos nagyon keveset tudunk edzeni, de úgy gondolom, nem lehet mindent erre fogni. Én az edzés hiánya miatt csak annyit kértem a csapattól, hogy játszunk felszabadultan és örüljünk annak, hogy végre teremben lehetünk, de ennyire megszeppenve nem lehet játszani. Bízom benne, hogy hamarosan megoldódik a teremproblémánk, és azzal együtt az élet is visszatér a csapatba.

Gyöngyösi RSE-2 – VRCK-Ózd 1-2
Újfehértó – VRCK-Ózd 0-3


Végre tétmérkőzést játszhattak a tiszaújvárosi fiúk is a hétvégén. A koronavírus-járvány nem kímélte Olasz Gyula csapatát, ráadásul még egy napon is játszottak a fiúk és a lányok, így Toronyai Miklós, felnőtt csapatunk vezetőedzője ült az újvárosi fiúk kispadján vasárnap. A megtépázott, néhány játékosát is nélkülöző együttes a MEAFC dolgát nem tudta megnehezíteni, de a Panoráma SE dolgát igen, míg a Gyöngyös ellen szettet is tudott rabolni.

„Érződött a fiúkon, hogy nagyon keveset tudnak edzeni, többen karanténban is voltak októberben, sajnos annak is örülni kell, hogy végre játszhattak. Ügyesek voltak, voltak szép dolgok, és mivel ez csak az első tornájuk volt, a többin még jobban szerepelhetnek, és sokkal több szettet rabolhatnak még” – árulta el Toronyai.

MEAFC-Miskolc – VRCK-Tiszaújváros 3-0
Gyöngyösi RSE – VRCK-Tiszaújváros 2-1
Panoráma SE – VRCK-Tiszaújváros 3-0