Utánpótlás: veretlen maradt U15-ös lány csapatunk!

A legutóbbi hétvégén pályára lépett utánpótláscsapataink közül négy győzelmet szerzett az U15-ös lány együttes, míg a fiúk egy-egy győzelmet és vereséget arattak, akárcsak az U21-esek.

Szombaton legelőször a juniorjaink léptek parkettre a kiemelt csoportban, és nem is okozott nekik gondot az első mérkőzés megnyerése. Az Eszterházy U21-es csapatát magabiztosan verték 3-0-ra, de sajnos ugyanennyire kaptak ki a házigazda Dunaújvárostól. Az első két játszma ráadásul nagyon simára sikeredett, a harmadikban pedig hiába volt esély a szépítésre, 26-24-re a hazaiak húzták be azt is.

Eszterházy SC – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3
Dunaújvárosi KSE – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0

„Az első meccsen magabiztosan játszottunk, végig mi irányítottunk, a Dunaújváros ellen viszont hiába kértem a fiúkat már meccs előtt is, hogy bátran, kicsit kockáztatva játsszanak, az elejétől fogva rémülten, alárendelt szerepben tettük a dolgunk, csak egy-egy epizódban tudtuk azt nyújtani, amit tudunk. A harmadik szettben szerkezetet váltottunk, aminek meglett az eredménye, Csizmadia Tamás támadásaival a többiek is egyre bátrabban játszottak, de sajnos nem tudtunk élni a lehetőséggel” – összegezte a napot Bokor Elek, aki „megbízott” edzőként vett részt a minitornán.

Juniorjaink legközelebb március 13-án játszanak, méghozzá Kazincbarcikán, ugyancsak az egriek és a Duna-partiak ellen.


Gyerek csapatunk immáron a másodosztályban mutathatja meg tudását, és a szombati mérlegük az U15-ösöknek egy 3-2-es vereség volt a Szombathelytől, valamint egy 3-0-s győzelem a Pécs ellen. A Baglyosné Ferenc Ildikó és Veres István által dirigált csapat – amelynek a helyzetéről fogunk majd jelentkezni egy külön írásban – a szombathelyiek ellen elveszítette az első játszmát, majd fordított, de a folytatásban ismét a vasiak akarata érvényesült.

Honlapunk érdeklődésére Veres István elmondta, a lehetőségekhez képest szépen röplabdáztak a gyerekek, és szeretnék ezt a lendületet megtartani a folytatásra is.

SZoESE – VRCK 3-2
PTE-PEAC – VRCK 0-3


Vasárnap az U15-ös lány csapatunkra hosszú nap, összesen négy mérkőzés várt. A mieink mellett ugyanis a sárospatakiak és a gödöllőiek is belementek abba, hogy inkább egy napon játsszák le mind a két csoportfordulót. Bene Anett együttese első ízben 3-1-re, majd 3-0-ra győzte le a Gödöllőt, míg a sárospataki diákokat mindkét alkalommal szettveszteség nélkül fektette két vállra.

VRCK  – Gödöllői RC-D 3-1
VRCK – SUSI 3-0
VRCK – Gödöllői RC-D 3-0
VRCK – SUSI 3-0

„Nagyon jól szerepeltek a lányok, ügyesek voltak, a nyitásokkal tudtuk megfogni az ellenfelet. Kiemelném Bodnár Esztert, aki nyitásban és mezőnymunkában is remekelt. A végére elfáradtak a lányok, de mindenki lehetőséget kapott, és minden mérkőzést megnyertünk, amihez gratulálok” – mondta Bene Anett edző.

A lányok a III. osztály keleti csoportjának alsóházában szerepelnek, és ha így folytatják, jó esélyük lesz arra, hogy a 7. helyet megszerezzék a szezon hajrájában. Ez első olvasásra nem tűnik túl nagyratörőnek, de ha azt vesszük figyelembe, hogy a mieink az alapszakaszban csak három mérkőzést tudtak játszani, a középszakaszban pedig egyet sem, akkor ez a 23 csapatot felvonultató bajnokságban már nem is számít rossz eredménynek, sőt.

(A főcímképen: támadásban a junior csapat. Fotó: Kovács Loretta, VRCK)