Vasárnap bajnokit játszunk a Pénzügyőr vendégeként

Vasárnap 17 órától az LV Sport Pénzügyőr SE vendége lesz a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraliga 9. fordulójából előrehozott mérkőzésén.

Januárban kétszer találkoztak a felek a Magyar Kupában: Budapesten 3-1-re nyert a Pénzügyőr, majd a visszavágót 3-2-re nyerte meg a Don Bosco Sportközpontban. Sikerének köszönhetően a fővárosi zöld-fehérek bejutottak a döntőbe, ahol a Kecskeméti RC-vel találkoznak, míg a Vegyész február 16-án 12:30-tól a Fino Kaposvárral játszik a bronzéremért.

„Nekünk megvoltak a problémáink, de nem kerestünk kifogásokat a vereségek után, megemeltük a kalapunkat a Pénzügyőr teljesítménye előtt, jobbak voltak nálunk” – tekintett vissza a közeli múltba Marek Kardos, a VRCK vezetőedzője. „Sűrű meccsnaptár ide, kevés edzéslehetőség oda, rendezni kellett a sorainkat, ami a legutóbbi két mérkőzésre nagyjából sikerült. Sem az osztrák Waldviertel, sem a szlovén Ljubljana ellen nem játszottunk olyan gyengén, mint a januári mérkőzéseinken, és ez bizonyíték a játékosoknak, nem felejtettek el röplabdázni. Nem vagyunk még az októberi vagy a novemberi formánkban, de folyamatosan javulunk. Természetesen nyerni megyünk Budapestre, nem is lehet más célunk.”

Kedden még Közép-európai Kupa (KEK) mérkőzése volt a Kazincbarcikának, amelyen ugyan kikapott három szettben, de főleg a második és harmadik szettben mutatott teljesítményével lehet elégedettebb. Azon a találkozón Szabó Dávid csapatkapitány 16 pontot szerzett, és Kardos szerint ha ugyanilyen teljesítményt nyújt a szezon hátralévő részében, „minden meccset megnyerhet a Vegyésznek”.

A VRCK még csak egy mérkőzést tudott le az Extraligában, amelyen a DEAC csapatát fektette két vállra idegenben 3-0-ra. A Pénzügyőr Kaposváron és a MAFC-BME otthonában is 3-0-ra nyert, tehát szettveszteség nélkül áll az élen. A Kecskemét jelenleg a második, amely a MAFC-ot 3-1-re, a DEAC-ot 3-0-ra verte, de a Finótól kikapott három játszmában.

A vasárnapi mérkőzésről lesz élőképes közvetítés, melynek linkjét honlapunkon osztjuk meg szombaton.

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 9. FORDULÓ
LV Sport Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika
Kőér utca 2., Budapest. V.: Halász, Vári.
Belépők a helyszínen 1000 (felnőtt) és 500 (diák/nyugdíjas) forintos áron.

(Fotó: vrck.hu)