Vegyész – Dág 3-0

A szezon eddigi legfontosabb meccsén aratott meggyőző, 3-0-s győzelmet a Vegyész RC Kazincbarcika a Dági KSE fölött a férfi röplabda NB I alapszakaszának 21. fordulójában.

A vasárnapi rangadó az alapszakasz harmadik helyéről döntött, éppen ezért mindkét együttes várta már az összecsapást. A hazaiak előző nap Dunaújvárosban nyertek, míg a dágiak a Pénzügyőr otthonából hozták el a három bajnoki pontot. Dudás András vezetőedző ugyan számíthatott Bokor Elek csapatkapitány játékára, de végül Csizmadia János kapott szerepet feladóátlóban, illetve még Toronyai Miklós, Szabó Máté, Csányi Tamás, Blázsovics Péter, Kovács Zoltán és Szántai Balázs (liberó) alkotta a kezdőt.

A hazaiak jól kezdtek, rendre előnyben voltak riválisukkal szemben, de 18-nál a Dág utolérte a borsodi együttest, majd a vezetést is átvette. A Vegyész azonban jól muzsikált a végjátékban, Toronyai jó labdáit a társak rendre megoldották. A fordulás után sem változott a játék képe, a Dág folyamatosan ott loholt ellenfele nyakán, ráadásul ebben a szettben már több alkalommal is vezetett. Érkezett Gulyás Ádám is egy nyitás erejéig, de ez sem zavarta meg a vendégeket. Viszont Kovácsék ismét tudtak újítani, aminek köszönhetően 2-0-s vezetésre tettek szert.

A közönség is élvezte azt, amit a hazaiak produkáltak, hiszen a harmadik felvonásban 8-2-re megléptek Csizmadiáék. Igaz, ezt követően a dágiak feljöttek négy pontra, de az átló újabb pontja után már látszott, kezdik feladni a reményt a dunántúliak. A jó vegyészes nyitások, valamint a remek blokkok folyamatos fejtörést jelentettek az ellenfél számára, így Dudás edző legényei megérdemelt győzelmet arattak.

Az alapszakasz utolsó fordulójában a VRCK a Pénzügyőr vendége lesz, de Toronyaiék számára már nem lesz tétje az összecsapásnak, hiszen biztosan a harmadik helyről várják a rájátszást, ahol a MAFC-BME vagy a Sümeg lesz az ellenfelük.

Vegyész – Dág 3-0 (24, 23, 16)

TM (főcímkép: ÉM/boon.hu-Bujdos Tibor)