Dunaferr – Vegyész 1-3

Egy szettől eltekintve magabiztos győzelmet aratott a férfi röplabda NB I alapszakaszának 20. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika a Dunaferr otthonában.

A találkozót a Toronyai Miklós, Csizmadia János, Bokor Elek, Blázsovics Péter, Kovács Zoltán, Gulyás Ádám, Dudás Tamás (liberó) hetes kezdte, és a négy szett alatt a cserék közül Csányi Tamás lépett pályára.

Nem kezdett a legmeggyőzőbben a Vegyész, de hozott egy stabil alapjátékot, aminek köszönhetően meglehetősen simán nyerte az első szettet. Viszont a fordulás után magára talált a Dunaferr, míg Blázsovicsék kicsit beragadtak, így a második felvonás elúszott. Ezután azonban a borsodiak megrázták magukat, jó nyitásokkal és meggyőző sáncmunkával megnyerték a harmadik és a negyedik szettet is.

„Jól, magabiztosan kezdtünk, így talán részben ennek is volt betudható, hogy a második szettben kikaptunk, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy az egyik fiatal dunaújvárosi akkor nagyon elkapta a fonalat” – mondta a vrck.hu-nak Dudás András, csapatunk vezetőedzője a találkozót követően. „Ettől függetlenül a harmadik és a negyedik szettet is kézben tartottuk. Fontos győzelmet arattunk, már utazunk is haza, hiszen vasárnap a Dágot fogadjuk. Reméljük, sok néző fog kijönni buzdítani minket.”

Dunaferr – Vegyész 1-3 ( -17, 21, -10, -18)