Vegyész – DEAC 3-0

A férfi röplabda NB I 12. fordulójának szombati játéknapján a Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán nyert 3-0-ra (15, 10, 9) a DEAC ellen, így pontszámban beérte a MAFC-BME-t 3-2-re legyőző, tabella-2. Pénzügyőr SE-t.

FÉRFI RÖPLABDABAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ, 12. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Debreceni EAC 3-0 (15, 10, 9)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 300 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.
Vegyész: Kecskeméti, Borovicsanin, Gulyás, Surányi, Kovács, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Toronyai, Árva, Budai, Kozsla, Bokor. Vezetőedző: Toma Sándor.
Debrecen: Garamvölgyi, Remete, Bán, Bakács, Nagy A., Szikszai. Csere: Kiss D. (liberó), Budai Z. Edző: Fodor Antal.

Toma Sándor: Ma mindenki stabilan dolgozott a pályán. Megpróbáltuk azt hozni, amit egy ilyen lelkes csapat, mint a Debrecen ellen kell.

Fodor Antal: Jobb csapat a Vegyész, ráadásul tartalékosak is voltunk, hiszen két játékosunk tanulmányi okok miatt hiányzott, egy pedig délutános, dolgozott, ezért nem tudott jönni. Szerettünk volna kicsivel több pontot elérni, a második és a harmadik szettben is nagyjából annyit, mint az elsőben, de el kell ismerni, hogy ezen a mérkőzésen nem volt bennünk több.

Banai Mátéra és Nebojsa Januzovicsra betegség miatt nem számíthatott Toma Sándor vezetőedző, aki egy amolyan vegyes kezdőt küldött pályára. Az idényt egy bokasérüléssel nyitó, azóta liberóként is többször bevetett Kovács Zoltán először volt kezdő a szezonban.

A Vegyész már hamar tudatta az ellenféllel és szurkolóival, hogy a papírformának megfelelően magabiztos sikert fog aratni. A jó nyitásoknak köszönhetően Kecskemétiéknek a köztes játékban könnyű dolguk volt, míg a hajdúságiak szenvedtek, csak ritkán tudtak önerőből pontot szerezni. A hiányzókon kívül mindenki pályára lépett ezen az estén a hazaiaktól, akik sikerüknek köszönhetően pontszámban beérték a Pénzügyőrt, miután a zöld mezesek hazai pályán 3-2-re nyertek a MAFC-BME ellen, így két ponttal gazdagodtak.

Legközelebb szerdán lép pályára a Vegyész, méghozzá a bajnok és listavezető Fino Kaposvár otthonában.

tm (főcímkép: boon.hu)