Vegyész – Dunaferr 3-1

A férfi röplabdabajnokság alapszakaszának 10. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán 3-1-re (17, -17, 23, 16) legyőzte a Dunaferr SE csapatát. Toma Sándor legénysége számára fontos volt, hogy mindhárom pontot begyűjtse.

Pénteken ugyanis nagyon rossz napot fogott ki a Vegyész, simán kikapott 3-1-re a Pénzügyőr SE otthonában. A fővárosiak egyébként vasárnap majdnem a bajnokot is megtréfálták, és bár vezettek, végül kikaptak 3-2-re a Fino Kaposvár otthonában.

Ahhoz, hogy a Vegyész ne maradjon le nagyon a Kaposvártól és a Pénzügyőrtől a tabellán, nyernie kellett a fiatal dunaújvárosiak ellen. A második szettet ugyan elveszítették a hazaiak, de összességében magabiztos győzelmet arattak, bezsebelve mindhárom pontot.

FÉRFI RÖPLABDABAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ, 10. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaferr SE 3-1 (17, -17, 23, 16)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 350 néző. V.: Jámbor, Csizmarik.
Vegyész: Toronyai, Borovicsanin, Banai, Árva, Januzovics, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Kecskeméti. Vezetőedző: Toma Sándor.
Dunaferr: Kun, Kholman, Bohnicsek, Hatvany, Gebhardt N., Stefanovics. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Kövessy (liberó), Szabó, Guzmics, Kiss, Novokrescsenszkov. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Toma Sándor: Örülök, hogy a pénteki vereség után sikerült felállni, és helyenként jó játékkal hoztuk a három pontot.

Tomanóczy Tibor: Gratulálok a Kazincbarcikának a győzelemhez. Mi saját magunkat vertük meg.

Legközelebb kedden lép pályára a Vegyész, méghozzá Miskolcon, ahol az „egyetemisták” ellen játszik Magyar Kupa-meccset.

tm (fotó: boon.hu – archív)