Pénzügyőr – Vegyész 3-1

Péntek este a Vegyész RC Kazincbarcika négy szettben (3-1; 11, 15, -12, 16) kikapott a Pénzügyőr SE otthonában a férfi röplabda NB I alapszakaszának 9. fordulójának rangadóján.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 9. FORDULÓ
Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika 3-1 (11, 15, -12, 16)
Budapest, 100 néző. V.: Éva, Adler.
Pénzügyőr: Tóth A., Kiss D., Kovács, Szalai, Bagics, Bokor G. Csere: Ronkainen (liberó), Magyarosi (liberó), Balogh. Vezetőedző: Weczera Csaba.
Vegyész: Kecskeméti, Borovicsanin, Banai, Árva, Januzovics, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Kovács Z., Budai, Toronyai, Surányi. Vezetőedző: Toma Sándor.

Weczera Csaba: Örülök, hogy sikerült megvalósítanunk azt, amit elterveztünk, a jó nyitásokat és a blokkokat egyaránt. Szerintem megérdemelten nyertünk.

Toma Sándor: Gratulálok a hazaiaknak a győzelemhez. Azt a fegyelmezett, pontos játékot nyújtották, amire számítottunk.

A jó hazai nyitásoknak, illetve a rossz vendég nyitásfogadásoknak köszönhetően a Pénzügyőr 8-3-ra vezetett az első technikai szünetnél, ráadásul a Vegyész önerőből még egyetlen pontot sem szerzett. A borsodiaknál a folytatásban sem javult a helyzet, így 11-5-nél Toma Sándor vezetőedző ki is kérte első idejét. Szalai Szabolcs két ásza után Kovács Zoltán váltotta Djordje Borovicsanint, majd 15-5-nél – egy labdamenettel a második technikai előtt – Toronyai Miklós érkezett Kecskeméti Péter helyére. Budai Balázs Nebojsa Januzoviccsal cserélt, de Szalai csak 17-5-nél rontotta el a nyitását. Nyitásfogadásban és támadásban sem mutatott semmit a VRCK, nem is volt meglepetés, hogy alig negyedóra alatt elveszítette az első szettet (25-11, 1-0).

Toronyai kezdett a második szettben, a lecserélt kezdő sor pedig visszatért a pályára – ez sem segített, 8-2-vel nyitottak a fővárosiak. Fogadásban továbbra is gyengén muzsikáltak Dudás Tamásék, és bár Kovács Zoltán ismét pályára lépett Borovicsanin helyére, ez szinte semmin nem változtatott. Ha a szervákat bejátszották Januzovicsék, be is ütötték a labdákat, a 28 éves szerb szerzett is így néhány pontot. Ez azonban csak az eredmény kozmetikázásra volt elég (25-15, 2-0).

Toronyaival és Kováccsal a soraiban kezdett a Vegyész, és mivel előbbinek volt egy kiváló nyitási szériája, ezúttal fordult a kocka. A Kazincbarcika nem kegyelmezett, a harmadik szettben mindössze 12 pontot engedélyezett ellenfelének (12-25, 2-1). Azonban még ez is kevés volt ahhoz, hogy kizökkentse a Toma-alakulatot a hullámvölgyből, Szalaiék ugyanis a negyedik felvonást ismét simán hozták, ezzel pedig a rangadót is megnyerték (25-16, 3-1).

tm (főcímkép: boon.hu, archív)