Vegyész – Kecskemét 3-1

Szerda este a Vegyész RC Kazincbarcika 3-1-re legyőzte a HÉP-Kecskeméti RC-t a férfi röplabdabajnokság alapszakaszában, így fontos három pontot szerzett a második helyért folyó csatában.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 17. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – HÉP-Kecskeméti RC 3-1 (-25, 20, 23, 18)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 300 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.
Vegyész: Toronyai, Januzovics, Banai, Árva, Borovicsanin, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Kecskeméti. Vezetőedző: Toma Sándor.
Kecskemét: Vocskó, Jánossy, Szabó M., Pesti, Erki, Horváth K. Csere: Csala (liberó), Kunert, Balla, Török P. Vezetőedző: Gyurkó Sándor.
Az eredmény alakulása, I. szett: 4-3, 8-4, 12-8, 16-12, 20-22. II. szett: 5-3, 8-4, 16-13, 20-16. III. szett: 4-4, 6-8, 9-12, 13-16, 20-20. IV. szett: 5-4, 8-7, 12-8, 16-11, 20-14.

Dudás András, másodedző: Egy nehéz mérkőzésen, folyamatosan javuló játékkal végül biztosan tudtunk nyerni.

Gyurkó Sándor: Az első három játszma vállalható, azt már sajnálom, hogy a harmadikat nem tudtuk megnyerni, pedig végig vezettünk. A negyedikre már elfáradtunk, de mivel otthon simán kikaptunk három szettben, ahhoz képest most elégedettek lehetünk.

RIPORT

Azzal a csapattal kezdett a Vegyész, amely a legutóbbi MEVZA-meccseken is pályára lépett. Az első pár pontot felváltva szerezték az együttesek, majd előbb a Kazincbarcika, aztán a Kecskemét gyűjtött zsinórban három-három pontot (8-4, 9-8). A technikai szünet után nem sokkal visszaállt a négypontos különbség a hazaiak javára (12-8) – Juhász Péter és Nebojsa Januzovics is szépen dolgozott, ahogy a csapatkapitány Toronyai Miklós is, és a második kötelezőhöz érve továbbra is a VRCK volt előnyben (16-12). Újra ledolgozták azonban hátrányukat Pesti Marcellék, és mivel a végjátékban sokkal jobban koncentráltak, jutalmuk az első szett megnyerése volt (25-27, 0-1).

Az elbukott szett ellenére jól folytatta a meccset Toma Sándor csapata, amelyben a második szett végétől már Kecskeméti Péter irányított. Az első technikaihoz érve négy pont volt a különbség a kék-sárga mezesek javára (8-4), amit sokáig nem tudtak tartani, az alföldiek ismét felzárkóztak. Kecskeméti jó nyitásaival többször is bajlódtak Csala Bernáték, akik ezúttal nem tudtak újítani, így a hazaiak egalizáltak (25-20, 1-1).

Olykor fel-fel szisszent a hazai közönség, hiszen a bírói hibák mindkét csapatot sújtották, viszont nem emiatt vezetett mindkét technikainál a KRC (6-8, 13-16). Djordje Borovicsanin jó megmozdulásai mellett hajmeresztő dolgokat is művelt, Vocskó Mátéék pedig köszönték a lehetőségeket, tartották előnyöket – bár 15-17-nél Gyurkó Sándor kikérte első idejét a szettben. Szinte végig vezetett a Kecskemét a játszmában, Januzovics és Kecskeméti pontja után azonban a borsodiak megtáltosodtak, fordítottak, Gyurkó időt is kért (20-19). A hajrára összeszedte magát a hazai együttes, Árva Milán outját leszámítva nem hibázott, így megfordította a találkozó állását (25-23, 2-1).

Az elvesztett játszma ellenére a KRC folyamatosan ott loholt a Kazincbarcikán, az első egypercesnél egy pont volt a hátránya (8-7). Borovicsanin vezérletével a Vegyész zsinórban szerzett öt pontot, a fiatal szerb légiós ekkor nyitásban, támadásban és fogadásban is jól teljesített. Banai Máté egyedül is boldogult középen, szépen hatástalanította Kunert Mátyást, Árva azonban nem mindig volt kellően pontos. Ekkor viszont belefért egy-két hiba, Borovicsanin ejtése pedig a 16. hazai pontot jelentette (16-11). Egy játékvezetői ítéletet a hazaiak, egyet a vendégek kértek számon, de ekkor már hat pont volt a különbség a felek között (20-14). Az utolsó pontok már „békésen” teltek, és győzelmének köszönhetően a Vegyész fontos három pontot szerzett (25-18, 3-1).

tm