Átalakult Kecskemétet fogadunk az év első hazai meccsén

Szerda este a Vegyész RC Kazincbarcika a téli szünetben alaposan átalakult HÉP-Kecskeméti RC-t látja vendégül a bajnokság alapszakaszának 17. fordulójában.

Az alföldiektől decemberben elköszönt két rutinos válogatott játékos: Mészáros Dömötör és Nagy Péter is újra légiósnak állt. Helyükre három röplabdázó érkezett a MAFC-BME gárdájából, név szerint Kunert Mátyás, Jánossy Bálint és Vocskó Máté – előbbi kettő ütő, utóbbi feladó.

A két csapat előző bajnokiját a Vegyész RC magabiztosan nyerte 3-0-ra Kecskeméten, most viszont egy teljesen másik összecsapás vár a felekre. Nem csak azért, mert a vendégek keretében változások történtek, hanem azért is, mert a VRCK az elmúlt időszakban nem nyújtott jó teljesítményt.

Igaz, Toma Sándor vezetőedző legénysége négy nemzetközi mérkőzést is játszott. Egyik összecsapáson sem a borsodiak voltak az esélyesek, és bár jól tartották magukat a Jihostroj Ceske Budejovice és a Hypo Tirol Innbruck ellen, a Posojilnica AICH/DOB-bal szemben az edzőnek is maradt hiányérzete.

Nebojsa Januzovics és Juhász Péter a Hypo Tirol Innsbruck - Vegyész RC Kazincbarcika MEVZA Kupa-mérkőzésen.
Nebojsa Januzovics és Juhász Péter a Hypo Tirol Innsbruck – Vegyész RC Kazincbarcika MEVZA Kupa-mérkőzésen.

„Inkább a Posojilnica ellen lehetett volna sanszunk arra, hogy szettet, szetteket nyerjünk, vagy legalább partiban legyünk ellenfelünkkel végig” – fogalmazott Toma. „Későn érkeztünk, nem voltunk elég koncentráltak, így nem is ment a játék. Annak viszont örülök, hogy a nálunk jóval erősebb Innsbruckot másfél szetten keresztül meg tudtuk izzasztani. Ők más szintet képviselnek, fölöttünk dolgoztak a hálónál, ezzel nem igazán tudtunk, és nem is lehetett mit kezdeni.”

A Vegyésznél bíznak abban, hogy a négy nemzetközi meccs – a vereségek ellenére – hasznos volt a számukra, tapasztalataikat pedig a hazai porondon szeretnék kamatoztatni.

tm