Az akarat megvolt, de csak a második szettben volt esélyünk

Vasárnap délután a Vegyész RC Kazincbarcika 3-0-ra kikapott a Hypo Tirol Innsbruck ellen a MEVZA Kupa 2. tornájának második mérkőzésén. Toma Sándor együttese csak a második szettben és a harmadik játszma elején tudta tartani a lépést a Final Fourba igyekvő osztrákokkal szemben.

MEVZA KUPA, 2. TORNA
Hypo Tirol Innsbruck (osztrák) – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (14, 21, 15)
Innsbruck, 100 néző. V.: Schürmann, Sikanjic (liechtensteiniek).
Innsbruck: Beer, Chrtiansky, Teppan, Tusch, Juhkami, Duarte. Csere: Provenzano (liberó), Frances, Kronthaler, Król, Yenipazar. Vezetőedző: Daniel Gavan.
Vegyész: Toronyai, Januzovics, Banai, Árva, Borovicsanin, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Kecskeméti, Budai, Surányi, Kozsla. Vezetőedző: Toma Sándor.
Az eredmény alakulása: I. szett: 5-2, 8-4, 12-8, 20-12. II. szett: 0-4, 4-8, 12-11, 14-16, 20-20 III. szett: 5-5, 8-7, 12-8, 16-10, 20-12.

Daniel Gavan: A Kazincbarcika mindenképpen javítani akart tegnapi teljesítményén, ami a második szettben sikerült is neki. Mi a négy közé akarunk kerülni, és nem megbántva az ellenfelet, de jobb a keretünk, így hozni tudtuk a kötelező győzelmet a szimpatikusan játszó ellenféllel szemben.

Toma Sándor: A tegnapi naphoz képest sokkal energikusabban és tisztább fejjel játszottunk. Nem kapkodtunk annyira, nagyobb volt a vállalkozókedv a srácokban. Sajnos voltak olyan játékosok, akik fölöttünk dolgoztak, de nem lehet rossz szavam a csapatomra, ma mindent megpróbáltak.

RIPORT

A 2. Közép-európai Kupa első mérkőzésén a Vegyész 3-0-ra kikapott a Posojilnica AICH/DOB gárdájától, vasárnap pedig egy még keményebb összecsapás várt rá a Hypo Tirol Innsbruck ellen. A hazaiak csupán három osztrák játékost neveztek a mérkőzésre (a fiatalokkal együtt összesen hatan vannak a bő keretben), közülük ketten a klub neveltjei. Brazilok és észtek, szlovák, cseh, lengyel valamint török légiósa is van Daniel Gavan edzőnek, akinek a csapata pénteken 3-0-ra nyert a Posojilnica ellen.

Gyors és hatékony támadásokkal kezdett a tiroli alakulat, de védekezésben is magabiztos volt, hamar többpontos előnyt harcolt így ki magának (5-2, 8-4). Nebojsa Januzovicsnak sikerült bemutatnia egy blokkot, Banai Máténak ez csak centimétereken múlott, míg Juhász Péter centerben verte meg emberét (10-8). Juhkami vezérletével gyorsan visszaállították a hazaiak a négypontos előnyt, majd 13-8-nál Toma Sándor időt kért. Árva Milán után Teppan is bevágta a labdát, a második technikai szünetnél hat volt közte (16-10). Két rossz nyitásfogadás után Januzovics támadásból javított, de segíteni már sem ő, sem pedig a csereként beálló Kecskeméti Péter nem tudott csapatán (25-14, 1-0).

Hosszú, pontatlan ütésekkel kezdett az Innsbruck, a VRCK pedig kihasználta ellenfele bizonytalanságát, így 0-4-gyel nyitott a második játékrészben. Mivel a hazai nyitások nem igazán sültek, Toronyai Miklósék partiban voltak vendéglátójukkal, az előny viszont folyamatosan olvadt (4-8, 8-9). Toma 11-11-nél időt kért, a négy kazincbarcikai szurkoló – akik Ausztriában laknak –viszont továbbra is lelkesen buzdította csapatát. Árva már a sokadik labdát ütötte outra, át is vette a Hypo a vezetést (13-11). Januzovics pontot érő támadása után ászértékűt nyitott (13-14), Árva pedig hatalmas blokkot adott Chrtianskynak (14-16). Az innsbrucki mester cserékkel próbált operálni, de nem ezen múlt, hogy több ütést is hibáztak Juhászék (19-17). A center egy blokkal rukkolt elő (19-19), majd ismét a Vegyésznél volt az előny, Gavan időt is kért (19-20). Az adok-kapokból a hazaiak jöttek ki jobban, köszönhetően a sáncmunkájuknak (25-21, 2-0).

A harmadik szettben is küzdött becsülettel a borsodi alakulat, folyamatosan ott loholt ellenfele nyakán (3-3, 5-5). A Vegyésznél ekkor már Kecskeméti volt a pályán, a hazaiaknál pedig az a gárda maradt fent, amely megfordította az előző játszmát. 8-7-et mutatott az eredményjelző az egyperceshez érve, majd nem várt hibákat mutattak be Dudás Tamásék (11-7). Budai Balázs ponttal mutatkozott be, egy rossz fogadás után viszont jött is a helyére Borovicsanin. Megtorpant a Toma-csapat (14-8), a tréner magához is hívta fiait, Surányi Istvánt pedig pályára küldte. A játék képe viszont nem változott, amin az újabb cserék és az időkérés sem igazán segített (16-10, 19-12), így a Hypo Tirol magabiztos előnnyel nyerte a harmadik játszmát, ezzel együtt a mérkőzést is (25-15, 3-0).

Szerdán már bajnokit játszik a Vegyész a Don Bosco Sportközpontban a HÉP-Kecskeméti RC ellen.

A mérkőzés végén gyorsan összeállt a csapat egy képre a négy lelkes szurkolóval. Köszönjük, hogy itt voltatok!
A mérkőzés végén gyorsan összeállt a csapat egy képre a négy lelkes szurkolóval. Köszönjük, hogy itt voltatok!