Vegyész – MAFC 3-0

Szombat este a férfi röplabdabajnokság 21. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán 3-0-s győzelmet aratott a MAFC-BME ellen, így gyakorlatilag bebiztosította harmadik helyét az alapszakaszban.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, 21. FORDULÓ
VEGYÉSZ RC KAZINCBARCIKA – MAFC-BME 3-0 (21, 18, 14)
Kazincbarcika, KSK Tornacsarnok, 250 néző. Jv.: Adler, Éva.
Vegyész: Toronyai 3, Banai 8, Kovács 5, Árva 12, Juhász 6, Szabó D 14. Csere: Dudás, Bene (liberók). Vezetőedző: Toma Sándor.
MAFC: Farkas 7, Kunert 10, Csépke 3, Vocskó, Sow 5, Szabó B. 3. Csere: Tamasi (liberó), Soós 1, Eke. Edző: Novák László.

Toronyai Miklós, a Vegyész játékosa: Nehezen lendültünk bele a mérkőzésbe, aztán ahogy oldódtunk, úgy egyre jobban élveztük a mérkőzést. Senkit sem akarunk lebecsülni, a jövő héten még vár ránk egy sümegi túra, ahol szintén három pontot szeretnénk szerezni, de már gőzerővel készülünk a rájátszásra.

Novák László, a MAFC edzője: Magabiztosan és kiegyensúlyozottan játszott a Vegyész, mi viszont sokat rontottunk, nem tudtuk minimalizálni a hibáinkat, így reális esélyünk sem volt a sikerre. Mi a nyitásaink után nem tudtunk sok pontot szerezni, míg az ellenfélnek ez sikerült.

RIPORT

Megemlékezéssel kezdődött a mérkőzés, ugyanis a napokban elhunyt dr. Holvay Endre, vagy ahogy a világban ismerték, „Mister Volleyball”, aki tagja a Röplabda Hírességek Csarnokának, 2006-tól pedig a Magyar Röplabda Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke.

Felváltva szerezték a pontokat a csapatok (3-3), majd a Vegyésznek sikerült ellépnie ellenfelétől, a második technikai szünetben már hat pont volt az előnye (16-10). Árva Milán végig agilisan játszott, de társai is szépen gyűjtögették a pontokat, így Novák László edzőnek 21-13-as hazai vezetésnél a második idejét is ki kellett kérnie. Ez részben sikerült, mert a MAFC négy pontot is szerzett, míg a Vegyész csak egyet, így Toma Sándor vezetőedző is hasonlóan cselekedett (22-17). Zárkóztak a budapestiek becsülettel, de beérni már nem tudták Toronyaiékat, akik négypontos különbséggel megnyerték az első szettet (25-21, 1-0).

Hasonlóan kezdtek a csapatok, mint az előző felvonásban, annyi különbséggel, hogy ezúttal már a MAFC is vezetett. A „nyolcat” azonban a VRCK érte el előbb, két vendég hibának köszönhetően (8-6). Kisebb gödörbe került a Novák-csapat, ezért az edző időt kért (13-8), majd Kunert Mátyás ütése és Árva hibája igazolta is a szakember döntését (13-10). Szabó Dávid a második szettben kezdett el villogni, sorra szerezte a pontokat, csapata pedig a második technikai szünetben ismét öt ponttal vezetett (16-11). Kunert folyamatos jó megoldásai visszahozták a fővárosiak reményeit, ezért Toma Sándor magához hívta fiait (17-14), majd Juhász Péter és Kovács Zoltán visszaállította az ötpontos differenciát (20-15), Novák edző pedig kikérte második idejét. A Vegyész magabiztosan őrizte a vezetést, a szettet pedig Szabó bombája zárta le (25-18, 2-0).

Egyre többet rontott a Vegyész, bár az első technikai szünetnél a harmadik szettben így is előnyben volt (8-7). Hiába kért időt Novák László, Kovácsék sorra szerezték a pontokat, így a második kötelező pauzánál már 16-9-et mutatott az eredményjelző. Toronyai és társai szépen játszottak ekkor, míg a MAFC sokat rontott (18-9). Banai kétszer egymásután remekül blokkolt, a hazaiak lendülete pedig a mérkőzés végéig kitartott, így megérdemelt győzelmet arattak (25-14, 3-0).

tm