Négy barcikai is bekerült a válogatott bő keretébe

Demeter György szövetségi kapitány kijelölte a férfi röplabda-válogatott bő keretét a májusi Alba Régia Gálára és az Európa-bajnoki selejtezőre, melyben négy Vegyész RC Kazincbarcika-játékos is helyet kapott Árva Milán, Banai Máté, Juhász Péter és Szabó Dávid személyében.

Banai még nem lépett pályára a felnőtt válogatottban, míg a másik három röplabdázónk igen, sőt, Szabó Dávid legutóbb már a csapatkapitányi címet is megkapta Demeter Györgytől.

A válogatott május 2-án kezdi meg a felkészülést Székesfehérváron, ahol 12-e és 15-e között rendezik a négycsapatos Alba Régia Gálát, melyen a magyarok mellett a svédek és az osztrákok is biztosan ott lesznek – az utolsó nemzet kiléte viszont még ismeretlen.

Az Eb-selejtező első körét Norvégiában rendezik május 20-a és 22-e között, ahol a házigazdák mellett az angolok és az izraeliek lesznek jelen. A szeptemberi, második körbe a csoportgyőztesek mellett a két legjobb csoportmásodik is továbbjut.

A MAGYAR VÁLOGATOTT BŐ KERETE:
Feladók: Kaszap Tamás (Asnieres, Franciaország), Magyar Bálint (Fino Kaposvár), Tóth András (Stiinta Explorari, Románia), Török Roland (Kecskemét)
Ütők: Árva Milán (Vegyész RC Kazincbarcika), Bagics Balázs (Fino Kaposvár), Bozóki Bence (Fino Kaposvári), Dávid Csanád (Kecskemét), Farkas Péter (Kecskemét), Gergye Roland (Beauvais, Franciaország), Németh Szabolcs (Nancy, Franciaország)
Centerek: Banai Máté (Vegyész RC Kazincbarcika), Juhász Péter (Vegyész RC Kazincbarcika), Kovács Zoltán (Stiinta Explorari, Románia), Nagy József (Fino Kaposvár), Rása Alex (Fino Kaposvár), Szabó Alpár (Korson Veto, Finnország)
Átlók: Baróti Árpád (BR Volleys, Németország), Németh Ferenc (Fino Kaposvár), Pádár Krisztián (Noliko Maaseik, Belgium), Szabó Dávid (Vegyész RC Kazincbarcika)
Liberók: Deák Márk (Fino Kaposvár), Molnár Dávid (Bühl, Németország), Pápai Péter (Kecskemét)

(Főcímkép: hunvolley.hu)