Vegyész – Myjava 0-3

A Közép-európai Kupa 3. tornájának vasárnapi játéknapján a Vegyész RC Kazincbarcika két szoros és egy sima szettben 3-0-s vereséget szenvedett a szlovák Spartak Myjavától. Daniel Oravec legényei az első és a második játszmát is csak a hajrában bukták el, míg a záró felvonásban a vendégek érvényesítették a papírformát.

MEVZA KUPA, 3. TORNA, 3. MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – Spartak Myjava 0-3 (-25, -23, -18)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 200 néző. V.: Milic, Isajlovic.
Vegyész: Kecskeméti, Borovicsanin, Banai, Árva, Budai, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Surányi, Kozsla, Kovács Z., Kecskeméti. Vezetőedző: Daniel Oravec.
Myjava: Katona, Inhát, Durec, Hauer, Konc, Tarabus. Csere: Ochodnidcy (liberó), Pokopec, Adamík. Vezetőedző: Luboslav Salata.
Az eredmény alakulása, I. szett: 6-3, 7-8, 12-10, 16-14, 20-15, 23-23. II. szett: 5-2, 8-5, 12-7, 16-11, 20-21. III. szett: 5-3, 7-8, 10-12, 12-16, 14-20.

Daniel Oravec: Hiányzik a csapatból egy olyan játékos, aki a vállára tudja venni a társaságot, pontokat szerezve a kulcspillanatokban is. Ha ez a játékos a rendelkezésünkre állna, nyertük volna az első két szettet, és talán a harmadikat is, mert azt is jól kezdtük. A szett felénél viszont leengedett a társaság, nem volt senki, aki a teljesítményével húzta volna a többieket. Ha Nebojsa ismét egészséges lesz, talán változni fog a helyzet.

Luboslav Salata: Jól játszott a Kazincbarcika az első két szettben, de szerencsére a végjátékból mi jöttünk ki jobban. A harmadikban is jól kezdtek a hazaiak, de a játszma felétől mindenben jobban teljesítettünk náluk.

DSC_1701

RIPORT

Nebojsa Januzovicsra továbbra sem számíthatott Daniel Oravec vezetőedző, és a pénteki mérkőzéssel ellentétben most nem a rutinos Kovács Zoltánt, hanem a fiatal Budai Balázst jelölte a szerb helyére. Jól kezdett a Vegyész, két-három pontos előnyre tett szert gyorsan, viszont ilyen gyorsan egalizált is a Myjava (6-6, 7-8). Árva Milán három pontot szerzett zsinórban (ütés, ejtés, blokk), amivel a VRCK fordítani tudott (12-10). Banai Mátéék olykor könnyű pontokat adtak az ellenfélnek, de ezeket felváltották a mezőnyben hozott extrák. A második technikainál kettővel ment a Vegyész, majd ötpontosra duzzadt az előny (20-15). Hosszú, látványos labdameneteket láthatott a közönség, illetve azt, hogy a Myjava 23-nál utolérte vendéglátóját. Az izgalmakat a szlovákok bírták jobban, majd egy kettős érintéssel megszerezték 27. pontjukat (25-27, 0-1).

Kovács Djordje Borovicsanint váltotta, ami jó döntésnek bizonyult Oravec részéről, hiszen a Vegyész a korán megszerzett hárompontos előnyét ezúttal nem adta le könnyedén (5-2, 8-5). A technikai idő után Budai támadásból, Toronyai Miklós és Kovács blokkból szerzett pontot (13-8). Úgy tűnt, hogy kézben tartja az irányítást a Kazincbarcika, viszont az újabb kötelező szünet után (16-11) a miavaiak feljebb tudtak kapcsolni. Ekkor a VRCK-ban csak Árva volt „ütőképes”, fel is zárkózott a Spartak, a hajrában pedig már vezetett is (20-21). Pontosak voltak a vendégek, és az első felvonáshoz hasonlóan ezúttal is jobbnak bizonyultak a kulcspillanatokban (23-25, 0-2).

Ugyan kétszettes hátrányban volt a VRCK, az akaratra nem lehetett panasz, a harmadik játszmában is küzdöttek Toronyaiék (5-3). Árva outja után a Myjaváé lett a nyolcadik pont (7-8), a pályára visszatérő Borovicsanin viszont ejtésből egalizált a szünet után. Igyekezett tartani a lépést a hazai csapat ellenfelével, Oravecnek azonban kétszer is időt kellett kérnie, mert úgy érezte, játékosai lélekben kicsit feladták a meccset (12-16). A szakember cserékkel igyekezett frissíteni együttesén, kevés sikerrel, hiszen a miavai blokkot nem igazán tudták átütni (14-20). Kecskeméti még buzdította társait (16-21), de a Spartak innen már nem tudta elveszíteni a szettet (18-25, 0-3).

DSC_1638

tm