Vegyész – Pécs 3-0

Magabiztos, 3-0-s (12, 17, 9) győzelmet aratott szombat este a Vegyész RC Kazincbarcika a PTE-PEAC C-Doki ellen a Don Bosco Sportközpontban a férfi röplabdabajnokság alapszakaszának 11. fordulójában.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 11. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – PTE-PEAC C-Doki 3-0 (12, 17, 9)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 250 néző. V.: Suba, Jámbor.
Vegyész: Borovicsanin, Gulyás, Januzovics, Toronyai, Banai, Surányi. Csere: Dudás (liberó), Kovács (liberó), Kecskeméti, Bokor, Budai, Kozsla, Juhász, Árva. Vezetőedző: Toma Sándor.
Pécs: Szabó T., Fodor, Portik, Demeter, Soós, Bánhalmi. Csere: Balla (liberó), Basi, Várhalmi. Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

Toma Sándor: Örülök, hogy azok, akik eddig kevesebbet játszottak, most éltek a lehetőséggel, és magabiztosan, fegyelmezetten hozni tudták ezt a mérkőzést egy lelkesen játszó Pécs ellen.

Gyöngyösi Zoltán: Kicsit foghíjasan érkeztünk, és bár a harmadik szettet sajnálom, nem vallottunk szégyent. Sem taktikailag, sem pedig fizikailag nem vagyunk felkészülve az ilyen csapatok ellen, mint a Kazincbarcika.

RIPORT

A papírformának megfelelően kezdett a Vegyész, már az első technikai szünetben is négypontos előnye volt. A vendégek nem igazán tudtak mit kezdeni a hazaiakkal, annak ellenére, hogy Surányi Istvánék is vétettek hibákat. A második technikai 16-9-nél következett, ami után már csak három pontot tudott szerezni a Pécs (25-12, 1-0).

Sorcserére szánta el magát Toma Sándor, majd a szett felénél Kovács Zoltán is érkezett liberóba. A mecsekiek nem csak méretben, tudásban is eltörpültek a Vegyész mellett, Gyöngyösi Zoltán 10-5-nél magához is hívta fiait, hogy egy kis lelket öntsön beléjük. Ez részben sikerült, hiszen egy jó nyitássorozatnak köszönhetően valamelyest faragott hátrányából a Pécs, de így is tisztes távolságból követte ellenfelét (25-17, 2-0).

A harmadik játszmában villámrajtott vett a VRCK (8-2), ami megalapozta a jó kedvet a szurkolók körében, akik vidáman énekeltek, buzdították kedvenceiket (16-6). 20-7-nél majd 21-7-nél is időt kért a Pécs, Toma pedig csak annyit kért fiaitól, hogy még pár pontig koncentráljanak. Ezt Kecskeméti Péterék betartották, gyorsan lezárták a találkozót (25-9, 3-0).

tm