Vegyész – Pénzügyőr 2-3

Öt szettben kikapott hazai pályán a Vegyész RC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE-től az alapszakasz utolsó fordulójában, de így is a második helyen zárt, a rájátszás első fordulójában tehát nem kell pályára lépnie.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 20. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 2-3 (23, -27, 21, -22, -12 )
Kazincbarcika, KSK Tornacsarnok, 350 néző. V.: Mezei, Bátkai-Katona.
Vegyész: Kecskeméti, Januzovics, Banai, Árva, Borovicsanin, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Kovács Z., Toronyai. Megbízott edző: Dudás András.
Kecskemét: Tóth A., Bagics, Szalai, Kovács S., Bokor G., Kiss D. Csere: Ronkainen (liberó), Kiss N., Torma, Takács. Vezetőedző: Weczera Csaba.

Dudás András: Amíg bírtuk erővel, minden rendben volt, amikor viszont fáradtunk, agyban is leengedtünk.

Weczera Csaba: Pontosan egy ilyen kiélezett mérkőzésre számítottam, de természetesen örülök a győzelemnek. A két szettet, amit elveszítettünk, egy kicsit a figyelmetlenségnek tudom be.

RIPORT

Djordje Borovicsanin ejtése a Vegyész RC Kazincbarcika - Pénzügyőr SE bajnoki mérkőzésen. (Fotó: vrck.hu)
Djordje Borovicsanin ejtése a Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE bajnoki mérkőzésen. (Fotó: vrck.hu)

Mindkét csapat az alapszakasz második helyéért harcolt, hiszen a Vegyésznek 46, a Pénzügyőrnek 45 pontja volt a záró forduló előtt. A PSE Tóth András három pontjával lépett meg az első technikai szünethez érve, de a jól mezőnyöző borsodiak folyamatosan ott voltak ellenfelük sarkában (6-8). 8-8 után megléptek Szalai Szabolcsék, 9-13-nál Dudás András időt is kért, Nebojsa Januzovics a szünet után hátsó sorból rögtön szépített. Zárkózott a VRCK, 12-13-nál Weczera Csaba hívta magához csapatát, nem is eredménytelenül, szereztek gyorsan két pontot (15-16). Tóth ezúttal nem tudta Januzovicsot meglepni, még több hazai pont jött, és a hajrára fordulva már a Vegyésznél volt az előny (19-18). Szalai húzta övéit, Djordje Borovicsanin ászt nyitott (24-22), majd Kecskeméti blokkja az első szettet jelentette a VRCK-nak (25-23, 1-0).

Tóth szerint őket illette volna egy pont, ezt szóvá is tette a játékvezetőnél, aki ezt sárga lappal „jutalmazta”. Kecskeméti okos blokkja után háromra nőtt az előny (7-4), majd ugyanennyi volt a különbség az első technikaihoz érve is (8-5). Nem csak Borovicsanin, Szalai is ütötte az ászokat, egyenlítettek is a budapestiek (9-9). Középen Kovács Sándor eszén nem tudott túljárni Banai Máté, és mivel fordítottak a vendégek, Dudás pályára küldte Toronyai Miklóst (12-14). Két ponttal ment a PSE a technikainál, de zsinórban három pontot szerzett a Kazincbarcika, amivel fordított (17-16). Weczera edző az oldalvonal mellett felrázta csapatát (20-17). Januzovics termelte a pontokat, lopta a távolságot a Vegyész, Árva két bombáját követően pedig már egyenlített (24-24). A hazaiak nem éltek a szettlabdáikkal, a Pénzügyőr viszont igen, így egy óra elteltével kezdhettek mindent elölről a csapatok (27-29, 1-1).

Banai Máté és Kecskeméti Péter blokkolja a Pénzügyőr SE ütőjét.
Banai Máté és Kecskeméti Péter blokkolja a Pénzügyőr SE ütőjét. (Fotó: vrck.hu)

Határozottabban rajtolt a harmadik játszmában a Vegyész, Weczera hamar ki is kérte első idejét (5-2). Sokat hibáztak Bagicsék, Borovicsaninék pedig ezt kihasználták (8-5, 10-5). A játékvezetői döntések olykor a hazaiakat, olykor a vendégeket sújtották, de nem emiatt kérte ki Dudás az első idejét (9-12). Rendezte sorait a kék-sárga alakulat, Banai támadásban és blokkban is hozzájárult ehhez (10-16). Jó megoldásokat rosszak követtek mindkét oldalon, nem változott a különbség, 20-hoz érve is hat volt közte. Kicsit lankadt Árváék figyelme, Dudás le is tolta őket a kikért fél perc alatt – ennek meg is lett az eredménye, Banai tökéletes megoldást választott a hálónál (18-22). Dudás a bravúrja után bakizott egyet, de még ez is belefért a Vegyésznek ahhoz, hogy átvegye ismét a vezetést (25-21, 2-1).

Kicsit változtatott eddigi felállásán a PSE, Takács jó nyitásainak és a hazai rossz megoldásoknak köszönhetően 0-5-tel kezdett. Kovács váltotta Borovicsanint, a játék képe viszont nem változott, előnyét magabiztosan tartotta a Pénzügyőr (2-8). Szalait nem bírták tartani Juhászék – igaz, egyszer a center csatát nyert az átlóval szemben –, akik sokat rontottak, és az eddig mutatott harci szellemet sem láthatta tőlük a szépszámú közönség (6-13, 7-16). Bagics szépen dolgozott, és bár a hazaiak is ütötték a látványos pontokat, nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz (11-19). Árva és Borovicsanin nyitásai után csökkent a VRCK hátránya, Szalai viszont egy blokkal véget vetett utóbbi sorozatának (15-21). Januzovics ásza után Weczera időt kért (19-23), és bár Juhász blokkjai még reményt adtak, de későn ébredt a fordításhoz a Vegyész (22-25, 2-2).

Nebojsa Januzovics igyekszik túljárni a Pénzügyőr SE sáncán. (Fotó: vrck.hu)
Nebojsa Januzovics igyekszik túljárni a Pénzügyőr SE sáncán. (Fotó: vrck.hu)

A mindent eldöntő szettet a Pénzügyőr kezdte jobban (1-3), négyhez érve viszont már egált mutatott az eredményjelző. Takács outja után a VRCK-nál volt az előny, 6-4-nél pedig Weczera pihenőre hívta tanítványait. Felváltva vezettek a csapatok, a térfélcserénél a PSE állt jobban kettővel (6-8). Tóth újabb reklamálása – Takács outra ütött, a feladó máshogy látta – után pirosat kapott, majd Takács szépített előző hibáján (9-9). Árva rontása után Szalai ásszal jelentkezett, Dudás időt kért, hogy megnyugtassa övéit (9-11). 11-13-nál a megbízott edzőnek ismét meg kellett nyomnia a gombot, de Borovicsanin két széles ütése után a PSE nyerte a találkozót (12-15, 2-3).

A vereség ellenére a Vegyész végzett az alapszakasz második helyén, így nem kell játszani a rájátszás első körében. A Pénzügyőr a harmadik lett, ellenfele a négy közé kerülésért a Dunaferr SE lesz.

A MÉRKŐZÉSRŐL KÉSZÜLT KÉPGALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A HIVATKOZÁSRA.

tm