Fontos dolgokról dönt a hétvégi rangadó

Szombaton 18 órakor a Vegyész RC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE-t látja vendégül a férfi röplabda NB I alapszakaszának utolsó, 20. fordulójában a KSK Tornacsarnokban (volt Irinyi). A csapatok között mindössze egy pont a különbség a VRCK javára.

A Vegyész jelenleg 46 pontjával a tabella második helyén áll, míg a PSE 45 egységgel a harmadik. A rájátszásba az a hat gárda kerül, amely a legtöbb pontot gyűjtötte 20 forduló alatt, viszont az első két helyezett az első körben még nem lép pályára. Ez egy hónapos pihenőt jelent, ami a Vegyésznek igencsak jól jönne.

A napokban ugyanis a csapatnak új vezetőedzője lett Daniel Oravec személyében, aki először csütörtökön vezényelt gyakorlást. Két nap alatt az ő keze munkája még nem érződhet a csapaton, szüksége van egy hosszabb időszakra ahhoz, hogy kicsit megformálja a csapatot. Ezért is akar a Vegyész mindenképpen a Pénzügyőr előtt végezni.

Edzésben a csapat, Juhász Péterék a második helyért küzdenek a hétvégén.
Edzésben a csapat, Juhász Péterék a második helyért küzdenek a hétvégén.

„És persze azért is, mert Budapesten kikaptunk tőlük” – fogalmazott Dudás András ügyvezető-másodedző honlapunknak. „Ugyan nyertünk egy szettet, de gyakorlatilag agyonvertek bennünket. A játékoskeretünk jó, de valamiért kicsit tompán játszottunk. Az edzőváltás ezen mindenképpen segíthet. Függetlenül az alapszakaszban elért helyezésünktől, kilencven százalék, hogy a Pénzügyőrrel játszunk a döntőbe jutásért, csak nem mindegy, hogy előtte meccselnünk kell-e még a Dunaferr-rel vagy sem, illetve, hogy hazai pályán vagy idegenben kezdjük a párharcot.”

Dudás szerint a csapat van elég jó ahhoz, hogy hazai pályán revánsot vegyen a budapestieken.

„Úgy kell pályára lépnünk, hogy nyerni fogunk” – jelentette ki a szakember. „Nem gondolhatunk másra, csak a győzelemre. Ha koncentráltak és harcosak leszünk végig, és mindenki hozza azt, amire képes, nem lesz gond. A második hely megszerzése esetén négy MEVZA-mérkőzés vár ránk a következő egy hónapban, amelyeket tökéletesen fel lehet használni tapasztalatszerzésre. Elvégre is azért adtuk be nevezésünket, hogy a régió legjobb csapataitól tanuljunk, a magyar bajnokságban pedig kamatoztassuk a megszerzett tudást.”

A Pénzügyőr szárnyal idén, Bagics Balázs (ütő), Szalai Szabolcs (átló) és Tóth András (feladó) is remek szezont fut, de mint csapat is kiválóan muzsikál a fővárosi alakulat. Weczera Csaba – aki kazincbarcikai származású – együttese a Magyar Kupa döntőjébe is bejutott, ahol az Openhouse-Szolnoki RKSI lesz az ellenfele.

tm