Vezetőedzőnk beszélt a felkészülésről és a hétközi meccsekről

A negyedik hét kezdődött a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika felkészülésében, ennek, na és a szerdai és csütörtöki mérkőzések apropójából beszélgettünk Toronyai Miklós vezetőedzővel.

Mint arról hétfő délután honlapunkon beszámoltunk, szerdán és csütörtökön összesen négy felkészülési mérkőzést is játszik a Vegyész.

Módosult a felkészülési meccsek listája

Azt túlzás lenne állítani, hogy csapatunk kész lenne ezekre a meccsekre, hiszen a hangsúly főleg a megfelelő fizikális állapot megszerzésén van Dudás Tamás irányításával, csapatgyakorlatokat még egyáltalán nem vettek Péter Mártonék.

„A hónap közepén derült ki, hogy csak október első felében indul a bajnokság, szóval sietni nem kell, van idő felkészülni” – mondta honlapunknak Toronyai. „Amellett, hogy Tomival készülnek a fiúk délelőttönként, természetesen a labdás feladatok is előkerültek. Mivel huszonegy év a társaság átlagéletkora, a technika fejlesztésére sok időt fordítunk, illetve a mezőnyvédekezésre és a kettes és négyes helyen történő ütések biztosítására. A hétközi meccseken ezekből szeretnénk minél többet visszalátni.”

Az U19-es válogatott vasárnaptól csütörtökig edzőtáborozik Kazincbarcikán a Don Bosco Sportközpontban, az ő kérésüknek tesz eleget a GreenPlan-VRCK mellett a MEAFC-Miskolc és a DEAC is, segítve a fiatalok felkészülését.

„A válogatottnak minden összetartás nagyon fontos, és bár a játékosok, a csapatok egyelőre nincsenek csúcsformában, minden mérkőzés sokat számít, főleg a fiataloknak” – fogalmazott vezetőedzőnk. „Adott volt, hogy rajtunk kívül a miskolciak is elfogadják a válogatott felkérését, és azáltal, hogy a debreceniek is igent mondtak, a négycsapatos villámtornának köszönhetően végre meccset is lehet játszani. A játékosok ugyanis azért dolgoznak, hogy játsszanak, biztosan élvezni fogják, még akkor is, ha kicsit lassabbak lesznek a kondiprogram miatt.”

Toronyai elmondta, hogy az azeri Roman Gurszkij még nem kapta kézhez vízumát, így egyelőre nem tudott csatlakozni a kerethez, valamint Cziczlavicz Dávid az U19-cesekkel edz és játszik a héten, Bibók Balázs pedig még nincs százszázalékos állapotban.

„Egy feladónk lesz és két centerünk, ami nem ideális, de mivel háromszettes meccseket játszunk, áthidalható a probléma. A másik centerünk egy tizenkilenc esztendős ukrán fiatalember, Bohdan Velicsko, aki még csak második hete edz velünk. Balázs bokája még nem tökéletes, semmi értelme még most kockáztatni. Lehet, hogy játszik majd egy-egy szettet, de nem siettetünk semmit.”