Visszajátszás: telt házas meccsen, kilenc év után jutott ismét bajnoki döntőbe a Vegyész – videóval!

A férfi röplabda NB I 2015/16-os szezonjának alapszakaszában ugyan a Vegyész RC Kazincbarcikának nem sikerült legyőznie a Kecskeméti RC-t, a bajnoki elődöntőben ez többször is sikerült, a bravúrnak pedig finálé lett a jutalma – kilenc év után először.

Az alapszakaszban a kecskemétiek egy ponttal előzték meg a Kazincbarcikát, így Bokor Elekékre a hatodik Dunaferr várt a négy közé kerülésért. A 3-0-s és 3-2-es siker továbbjutást eredményeztek, így következhetett a nehezebb dió, előbb Kecskeméten. Az alföldiek csak nagy nehezen, öt játszmában tudtak nyerni, majd a második összecsapást már Toma Sándor vezetőedző tanítványai abszolválták három szettben. Ezt a sárga-kékek meg tudták fejelni egy idegenbeli, ötszettes sikerrel, és a negyedik találkozó – kis túlzással – már csak formalitásnak ígérkezett.

Szabó Dávidék telt ház – nagyjából 500 néző – előtt harcolták ki a döntőbe jutást, mindhárom játszmában magabiztos játékot mutattak a kecskemétiekkel szemben.

(Sajnos a videó minőségét alaposan leredukálta a YouTube, reméljük, idővel a normál felbontásban is elérhető lesz.)

A fináléban már nem sikerült a bravúr a Vegyésznek, a Fino Kaposvár magabiztosan védte meg bajnoki címét.

A Vegyész kerete a 2015/16-os szezonban: Bene Róbert, Dudás Tamás (liberók), Toronyai Miklós (feladó), Banai Máté, Juhász Péter, Kozsla Ádám (centerek), Kovács Zoltán, Budai Balázs, Bokor Elek, Árva Milán (ütők), Szabó Dávid, Surányi István (átlók). A szakmai stáb: Toma Sándor (vezetőedző), Dudás András (másodedző), Gál Zsolt, Balázs István (gyúrók), dr. Rácz Zsigmond (csapatorvos).

(főcímkép: ÉM-archív)