Visszaléptünk a Challenge Kupától

A koronavírus-járvány klubunkat is elérte, ezért visszaléptünk a CEV Challenge Kupa 2020/21-es kiírásától.

Az elmúlt hetekben sajnos két játékosunknál is pozitív eredménnyel zárultak a PCR-tesztek, ami azt jelentette, hogy a teljes csapatnak – játékosnak és stábtagnak egyaránt – karanténba kellett vonulnia. A pozitív eredményt produkálóknak – tünet súlyosságától függően – minimum négy hétre bevonja sportorvosi engedélyüket az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI), visszatérésük csak alapos orvosi vizsgálatok elvégzését követően lehetséges.

A következő hetekben még súlyosabbra fordulhat a járványhelyzet hazánkban, így az előttünk álló időszak bizonytalansága miatt a nemzetközi kupaszereplésből való visszalépés mellett döntöttünk. Levelünket ezzel kapcsolatban az Európai Röplabda-konföderáció (CEV) és a portugál Benfica hétfőn megkapta, és döntésünket elfogadták.

A Pénzügyőr (október 25.) és a DEAC (november 1.) elleni Extraliga-mérkőzéseket elhalasztottuk, az új időpontok egyeztetése folyamatban van. Legközelebb várhatóan november 7-én lépünk pályára, Szegeden, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.

(fotó: vrck.hu/archív)