VRCK junior: járt a gratuláció a meccs után

A hétvégén a Vegyész RC Kazincbarcika junior csapata 3-1-re kikapott a MEAFC csapatától. A vereség ellenére Bokor Elek edző tanítványainak járt a dicséret, hiszen végig küzdöttek a korábban a VRCK felnőtt csapatát is megjárt „öregek” ellen.

Még csak körvonalazódnak az erőviszonyok a férfi röplabda NB II. keleti csoportjában, de talán a Miskolcnak van az egyik legnagyobb esélye arra, hogy megnyerje a kiírást. Ugyanakkor a VRCK juniorjainak is vannak céljaik, ennek érdekében végig küzdöttek a sikerért a szombati rangadón.

Rögtön 0-3-mal nyitottak a barcikai fiatalok, és bár Csizmadia Jánosék végül simán nyerték az első szettet, a következő háromban alaposan megizzadtak. A MEAFC kezdőjében öt olyan játékos is volt, aki korábban játszott a VRCK felnőtt csapatában, sőt meghatározó tagja is volt. Ennek ellenére Budai Balázsék csupán a hajrában bukták el a második játszmát, a harmadikat viszont már megnyerték.

A lendület az összecsapás végéig nem tartott ki, a rutinosabb hazaiak a maguk javára fordították az eredményt, de így is járt a gratuláció a vendégeknek, mert egy pillanatig nem adták fel a meccset.

„Büszke vagyok a srácokra, jól harcoltak” – mondta a vrck.hu érdeklődésére Bokor Elek, a VRCK juniorjainak az edzője. „Zachary Palánkai-Omoshebi nem állt a rendelkezésünkre, a felnőtt csapattal tartott, így Toma Áron adott fel, életében először tétmeccsen. Jól szállt be, dicséretet érdemel, ahogy a többiek is. Tudjuk, hogy vannak hibáink, természetesen ezeknek a javításán folyamatosan dolgozunk. A hozzáállással semmi probléma nem volt, és a jövő heti, DEAC elleni bajnokin ismét nyerni akarunk.”

A juniorok szombaton 16 órától fogadják a DEAC fiataljait az Irinyi Tornacsarnokban.

Jegyzőkönyv
FÉRFI RÖPLABDA NB II., KELETI CSOPORT, 2. FORDULÓ

Miskolci Egyetem AFC – Vegyész RC Kazincbarcika 3-1 (15, 23, -21, 20)
Miskolci, E/4-es tornaterem, 50 néző. V.: Kulcsár, Rácz.
MEAFC: Barócsi, Bagó, Kiss P., Surányi, Germuska, Csizmadia. Csere: Nagy, Varga, Soltész, Klein. Vezetőedző: Bacsó István.
VRCK: Toma, Budai, Viszokai, Péter, Bibók, Balogh. Csere: Tóth K. (liberó). Edző: Bokor Elek.