A hajrákban a Vegyész volt a magabiztosabb

Szoros játszmákban, de magabiztos győzelmet aratott a Vegyész RC Kazincbarcika a Debreceni EAC vendégeként a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában. Toronyai Miklós együttese így a tabella harmadik helyéről várja a januári folytatást.

Úgy hozta a sors, hogy a felek gyorsan egymás után letudják bajnokijaikat egymás ellen: hat nappal korábban a VRCK három szettben legyőzte az egyetemistákat Kazincbarcikán, és ezúttal sem született más eredmény. A mérkőzés azonban szorosabb volt a DESOK-ban, a hazaiak főleg Hubicska Patrik ponterős játékának köszönhették, hogy volt esélyük a szettrablásra.

A végjátékokban azonban Lukasz Ciupáék nem remegtek meg: mind a három játszmában koncentráltak maradtak, még akkor is, ha a DEAC nem egyszer vezetett. A lengyel ütő remekül játszott, az első és a második felvonásban ő volt csapata legjobbja, és ezt a találkozón nyitott három ászával is bizonyította. A centerek közül Juhász Péter támadásban (11 próbálkozásból hetet pontra váltott), Ivan Mihalj blokkban (hat pont) nyújtott kiemelkedőt. A csapat fogadása ezúttal jobb volt, mint egy hete, Dudás Tamásék 69 százalékban eredményesen játszották meg az ellenfél szerváit.

A DEAC mindhárom szettben elérte a 20 pontot, de továbbra is nulla pontja van, ezzel utolsó a hétcsapatos Extraligában. A Vegyész fellépett a harmadik helyre, innen várja a januári folytatást (várhatóan 19-én a Pénzügyőr ellen).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
Debreceni EAC – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-22, -23, -20)
DESOK csarnok, Debrecen, zárt kapuk mögött. V.: Szarka, Varjasi.
DEAC: Tóth A. 2, Bagics 9, Remete 1, Fazekas 5, Hubicska 16, Ádám 2. Csere: Mészáros, Nagy A. (liberók), Imre 2, Kiss I. 4, Csizmadia J. Vezetőedző: Fodor Antal.
Vegyész: Páez 2, Ciupa 13, Juhász 8, Árva 8, Mineiro 10, Mihalj 11. Csere: Dudás (liberó), Bibók 2, Csizmadia, Budai. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Fodor Antal: Összegezve egy jó meccset sikerült játszani a Barcika négy légióst felvonultató kitűnő csapatával. Nem sok híja volt, hogy játszmát raboljunk, de a hajrát mindig jobban bírták. Elégedett vagyok és gratulálok a csapatomnak.

Toronyai Miklós: Nem játszottunk túl jól, kicsit döcögött a játék, de a legfontosabb, hogy elértük a célunkat: a Debrecent mind hazai pályán, mind idegenben sikerült legyőzni. Ez összesen hat pontot jelent a számunkra, ráadásul szettveszteség nélkül sikerült abszolválni, ami külön öröm. A kulcspillanatokban mindig volt valaki, aki tudott váratlan megoldással előrukkolni, pontot szerezni. Feladónk, Páez is jól választott ezekben a kritikus helyzetekben, az ütők pedig éltek a lehetőségekkel.

(főcímkép: vrck.hu)