A hetedik Vegyész – Pénzügyőr jön a szezonban

A jelenlegi szezonban a Vegyész RC Kazincbarcika és az LV Sport Pénzügyőr SE hat alkalommal találkozott egymással, és mindkét csapat három-három alkalommal nyert.

Még októberben a VRCK valósággal átgázolt a Pénzügyőrön (3-0), azt a találkozót az M4 Sport élőben közvetítette a Don Bosco Sportközpontból. A novemberi bajnokin is Marek Kardos csapata győzött (1-3), ezúttal idegenben, egy igencsak parázs hangulatú mérkőzésen. Ezt követően már csak januárban találkoztak a csapatok, méghozzá a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén, és kisebb meglepetésre a zöld-fehérek kerültek előnybe, majd a kazincbarcikai visszavágón is diadalmaskodva harcolták ki a fináléban való szereplést.

Február 10-én a Pénzügyőr nyert magabiztosan az Extraligában, majd jöttek a kupameccsek: a Vegyész megkaparintotta a bronzérmet, míg a PSE kikapott a Kecskeméttől az „aranymeccsen”. Márciusban következett a középszakaszbeli visszavágó, amin már ismét a mieink bizonyultak jobbnak, és ez egyben az első helyet is jelentette nekik, a fővárosiak a másodikok lettek.

Az elődöntőben a Pénzügyőr három mérkőzésen jutott túl a Kecskeméten, míg a Kazincbarcikának négy összecsapásra volt szüksége a Fino Kaposvár kiejtéséhez. Így várják tehát a felek a bajnokság döntőjét, melyet a Vegyész fennállása során négyszer nyert meg, a PSE pedig első aranyérmére tör.

Szabó Dávid, együttesünk átlója szerint felesleges a múlttal foglalkozni, hiszen nem az fogja eldönteni, ki emelheti végül magasba a trófeát.

„A rájátszás teljesen más, mint egy kupaelődöntő” – szögezte le a Vegyész csapatkapitánya. „Nagy csatákat vívott egymással a két csapat a mostani idényben, a kupában és a bajnokságban egyaránt. Van azért szerintem bennünk egy „visszavágási” vágy a kupakiesés miatt, ami talán egy kis plusz energiát adhat nekünk, de nem szeretnék a múlttal foglalkozni, mert azon változtatni nem lehet. Sokat taktikázunk jelenleg, és sok mindenről dönthetnek a nyitásaink, a blokkvédekezésünk. Az említett játékelemekben jók voltunk az elődöntőben, és most is hasznunkra lehetnek.”


A DÖNTŐ PROGRAMJA

1. mérkőzés, 2019.04.23, 19:00, Don Bosco Sportközpont, Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE

2. mérkőzés, 2019.04.25., 19:00, Kőér utca (Budapest), LV Sport Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika

3. mérkőzés, 2019.04.27., 19:00, Don Bosco Sportközpont, Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE

4. mérkőzés, 2019.04.29, 20:00, Kőér utca (Budapest), LV Sport Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika – ha szükséges

5. mérkőzés, 2019.05.01., 19:00, Don Bosco Sportközpont, Vegyész RC Kazincbarcika – LV Sport Pénzügyőr SE – ha szükséges

(Fotó: vrck.hu)