A második hely már biztos a rájátszásban

Ötszettes meccsen sikerült legyőznie a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcikának a DEAC-ot az Extraliga felsőházának 4. fordulójában, aminek köszönhetően bebiztosította második helyét a tabellán.

Igencsak álmosan kezdte az összecsapást a Vegyész, mert bár a támadások rendben voltak, a fogadás messze nem volt megfelelő. Ezt az egyébként fegyelmezetten röplabdázó DEAC ki is használta, nem vétett hibákat, négypontos előnnyel megnyerte az első felvonást (21-25, 0-1).

0-3 után Csoma Krisztián nyitásainak köszönhetően fordított a GreenPlan-VRCK, majd Juhász Péter kétszer volt eredményes középen (12-10). Sikerült a hazaiaknak fogadásban javulniuk, és a szerváik is veszélyesebbek voltak, ami miatt a DEAC nehezebben építkezett. Nem is adta le előnyét Toronyai Miklós együttese, magabiztosan egyenlített (25-20, 1-1).

Továbbra is a GreenPlan-VRCK irányított, egészen 9-8-ig. Ekkor egy vitatható ítélet a kazincbarcikaiakat sújtotta, és nem sikerült ebből az állásból néhány labdamenetig elmozdulni. 13-18-nál Willian Reffatti jó nyitásai nagyon kellettek (19-19), 19-21-et követően ismét fordított a Vegyész, majd az ekkor már pályán lévő Maksymilian Warzywoda jó választásainak is köszönhetően előnybe került a hazai együttes (25-23, 2-1).

Warzywoda maradt a pályán, de a DEAC kedve nem ment el a játéktól, 11-14-nél Toronyai kérte ki első félpercesét. 12-18-nál megint felcsillant a remény a felzárkózásra, ez azonban a negyedik szettben elmaradt: következhetett a záró felvonás (21-25, 2-2).

A mindent eldöntő játszmát ellenállhatatlanul kezdte a Vegyész, kiválóan blokkoltak Szabó Dávidék, 8-4-gyel fordultak. A kis térfélcserét követően is rendben volt a hazaiak védekezése (13-6), és így meg is lett a negyedik győzelem a felsőházban (15-8, 3-2).

A szerzett két pontnak köszönhetően a GreenPlan-VRCK bebiztosította második helyét a tabellán, ennél rosszabb pozícióban már nem fogja kezdeni a rájátszást. Reffatti 19, Szabó 18, Blázsovics Péter pedig 14 pontot szerzett. A másik oldalon Almora 27 pontot termelt, Veres Bence 14-et, Kiss Imre 13-at.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, FELSŐHÁZ, 4. FORDULÓ
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – DEAC 3-2 (-21, 20, 23, -21, 8)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 250 néző. V.: Halász E., Bátkai-Katona.
Vegyész: Páez 1, Blázsovics 14, Juhász 9, Csoma 9, Reffatti 19, Moraes 7. Csere: Kiss M., Budai (liberók), Péter M. 1, Warzywoda 1, Szabó D. 18, Tarabus. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
DEAC: Tóth 4, Bagics 7, Moret 7, Almora 27, Veres 14, Kiss I. 13 Csere: Bán (liberó), Imre, Korbély, Remete. Vezetőedző: Fodor Antal.

Toronyai Miklós: Két hét alatt a hatodik meccsünket játszottuk. A közönség is láthatta, hogy fásultabbak voltunk. A cserékkel és a pályára visszatérőkkel sikerült megnyerni a meccset, szívvel-lélekkel játszottak a srácok. Megérdemlik a pihenőt, gratulálok nekik.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)