A minisek voltak a hétvége főszereplői

Szombaton leány és mindkét fiú U13-as csapatunk bajnoki fordulót játszott, míg vasárnap Nyíregyházára utaztak a legkisebbek (manó, szupermini és mini), ahol a Vollé 2020 Röpsuli tornáján vettek részt.

Szombaton U13-as leány csapatunk sorrendben játszott a Miskolci Sportiskola B, a DEAC és a DVTK korosztályos együttesével is, és bár a debreceniektől és a diósgyőriektől csak szoros csatában, 2-1-re kaptak ki a mieink, végül a hatodik helyen zártak, Veres István edzőjük távollétében.

Vegyész RCK: Páhy, Nagy D., Nagy A., Pogonyi, Fóris, Aleva, Giba, Máthé, Urbán, Rádai. Edző: Bene Anett.


A minis fiúk ugyanúgy pályán voltak szombaton, a kazinczysok és az ádámosok is. Előbbiek az ötödik helyet szerezték meg, míg utóbbiak ezüstéremmel gazdagodtak, a fináléban a DEAC győzte le őket.

„Sokat kivett a fiúkból a nap, betegség miatt kevesebben is voltunk. A végére elfáradtak, pedig lehetett volna szorosabb is a döntő. Ettől függetlenül élvezték a napot, örültek a második helynek, ismét rengeteg élménnyel gazdagodtak, és ez a legfontosabb” – mondta a vrck.hu érdeklődésére Máthé László, az ádámos minisek edzője.

VRCK-Kazinczy: Sándor, Kiss, Hegedűs, Lukács, Turai, Molnár, Sztofán, Csorba, Fekete, Demeter. Edző: Béres Csaba.

VRCK-Ádám: Csáki, Venczel, Falucskai, Dankó, Bencs, Zámborszky Á., Lipták, Lukács, Csák. Edző: Máthé László.


Vasárnap Röpsuliztak a legkisebbek, Bene Anett, Máthé László és Máté Zsolt csapatai Nyíregyházára látogattak, ahol manó, szupermini és mini kategóriákban mérettették meg magukat. Manó és szupermini korosztályban nem számolják az eredményt, miniben pedig ötödikek és hetedikek lettek a mieink. A hangulatra panasz ezúttal sem lehetett, mindenki élvezte a napot.

„Öt pályán folyamatosan ment a játék, biztatták egymást a gyerekek, a szülők is szurkoltak mindenkinek” – mondta a vasárnapról Máthé László. „Jönnek az új gyerekek, lányok-fiúk egyaránt, folyamatosan növekszik a létszám. Őket versenyeztetni kell, és jó látni, hogy ilyen szépen fejlődnek a legkisebbek is.”

A Nyíregyházára utazók: Ablonczi, Fekete, Jaskó, Rostás, Molnár, Bokros, Kerek, Kiss, Tóth J., Tóth R., Kohut, Lipták, Máthé L., Ombódi, Székely, Bencs, Csordás, Majoros, Timár, Venczel, Bárdos, Erdősi, Fábián, Lukács, Salagvárdi. Edzők: Bene Anett, Máthé László, Máté Zsolt.