A PSE nyerte az első felvonást

A Pénzügyőr SE nyerte a férfi Extraliga bronzcsatájának első mérkőzését, miután egy sima és két szorosabb játszmában legyőzte vasárnap a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcikát Budapesten.

Nem éppen a legjobb előjelekkel vághatott neki a bronzcsatának a Vegyész, hiszen Blázsovics Péter, Csoma Krisztián, Willian Reffatti és Juhász Péter is betegséggel küzdött az elmúlt egy hétben, utóbbi el sem tudott utazni a csapattal vasárnap, illetve akadt olyan, aki egy vagy két edzésen tudott csak részt venni. Juhász helyén a mindössze 16 éves Cziczlavicz Dávid kezdett, a többiek vállalták a játékot.

A PSE gyorsan kidolgozott magának egy hárompontos előnyt, amit meg is tudott tartani a játszma közepéig. Ekkor sikerült még egy fokozattal feljebb kapcsolnia, illetve az is nagy segítség volt a hazaiaknak, hogy a Vegyész nem igazán tudott pontot szerezni támadásból (25-17, 1-0).

A második szettben is irányította a meccset a Pénzügyőr, 15-11-ről mégis felzárkózott a Vegyész (15-15). Toronyai Miklós cserékre szánta el magát, Péter Benedeket átlóba, Péter Mártont szélső ütő posztra küldte be. 20-16-ra megint meglépett a budapesti alakulat, Reffattiék azonban felkapaszkodtak, de a harmadik játszmalabdát már nem tudták hatástalanítani (27-25, 2-0).

Maradt a Vegyészben Péter B. és Péter M. is, akárcsak Cziczlavicz. Bár a PSE továbbra is kézben tartotta a meccset, azért Péter B. támadásban okozott néha problémákat, és mezőnyben is mentek a labdákért a barcikaiak, Páez Carlos kétszer is fejjel mentett. A különbséget ugyanakkor nem sikerült eltüntetni, a Pénzügyőr magabiztosan nyerte a bronzcsata első meccsét (25-21, 3-0).

Folytatás csütörtökön 18 órától a Don Bosco Sportközpontban.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 3. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
Pénzügyőr SE – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika (17, 25, 21)
Kőér utca, Budapest, 150 néző. V.: Tillmann, Adler.
PSE: Magyar 4, Dávid 4, Nascimento 11, Kovács 13, Kiss D. 14, Rása 9. Csere: Feliciano (liberó), Tomanóczy 1, Tordai. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Vegyész: Páez 1, Reffatti 11, Cziczlavicz 4, Szabó 6, Blázsovics 2, Moraes 7. Csere: Kiss M. (liberó), Péter M. 3, Péter B. 7. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Másfél szett után sikerült azt a szerkezeti felállást megtalálni, amelyben a csapat élvezte a játékot. Igaz, hibák még ezt követően is voltak. Készülünk a hazai találkozóra.

(főcímkép: Pénzügyőr SE)