A Vegyész vette el a Pénzügyőr veretlenségét

Vasárnap a férfi röplabda Extraligában a Vegyész RC Kazincbarcika három játszmában legyőzte a friss Magyar Kupa-győztes, a pontvadászatban eddig veretlen Pénzügyőr SE-t.

Mindkét csapat harmadik mérkőzésére készült a héten, legutóbb pénteken léptek pályára a Magyar Kupában: a Vegyész negyedik lett, miután alulmaradt a Fino Kaposvárral szemben, a Pénzügyőr SE viszont története első kupáját nyerte, hiszen öt szettben legyőzte a címvédő Kecskeméti RC-t.

A Pénzügyőr sérülés miatt nem számíthatott két legjobb támadójára, az átló Kovács Zoltánra, valamint az MK-döntő legértékesebb játékosának megválasztott Reffatti Da Costára. A Vegyésznél mindenki egészséges volt, a kispadon pedig most debütált Hollósy László vezetőedzőként, akinek munkáját a szezon hátralévő részében a junior csapat edzője, Toronyai Miklós fogja segíteni.

A hazaiak ugyanolyan jól kezdtek, mint a pénteki kupameccsen, és ezúttal is Marcílio Braga vezérletével gyűjtögették a pontjaikat. A vendégek játékán meglátszott Da Costa hiánya, hiszen mind fogadásban, mind támadásban gyengébben muzsikáltak (25-16, 1-0).

A Vegyész lendülete megmaradt, a két center, Rodrigo Moraes és Juhász Péter is pontos ütésekkel jelentkeztek. A PSE vezetőedzője, Jókay Zoltán cserékkel és időkérésekkel próbált operálni, de a kazincbarcikaiak nem hagyták kibontakozni ellenfelüket (25-15, 2-0).

A harmadik felvonás sikerült a legszorosabbra, jól tartotta magát a Pénzügyőr, de a VRCK a szett derekától mindig ellenfele előtt járt néhány egységgel. A vendégek liberója, Bruno Feliciano egy szemfüles megoldással összehozott egy pontot övéinek, de Blázsovics Péter ütése pontot tett a 70 percig tartó találkozó végére (25-21, 3-0).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 8. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 3-0 (16, 15, 21)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 400 néző. V.: Tillmann, Adler.
Vegyész: Páez 5, Blázsovics 10, Juhász 9, Braga 14, Efraimidisz 7, Moraes 10. Csere: Vitko (liberó), Dudás (liberó), Csizmadia, Árva. Vezetőedző: Hollósy László.
Pénzügyőr: Magyar, Tordai 9, Rása 1, Rozgonyi 8, Kiss 6, Flachner D. 8. Csere: Bruno (liberó), Solti 1, Szabó M. 1, Szabó V., Flachner K. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Hollósy László: A legfontosabb most az volt, hogy megszereztük a három pontot, így egy kis levegővételhez jutottunk. Láttam most már néhány mosolyt az arcokon, de ennél jóval őrültebbnek kell lenni.

Jókay Zoltán: A játékosaim elvesztették a töküket. A két legponterősebb játékosomra nem számíthattam, és ugye nem csak az ütésről szól a röplabda, hanem például a nyitásról is. Más csapatok belementek a halasztásba, a Kazincbarcika nem, pedig kértük, nem véletlenül, így két nap után újra játszani kellett.

(fotó: vrck.hu, Kovács Loretta)