Árva: Már várom, hogy meccset játsszunk

Két hete álltak munkába a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdázói, akik egyre több technikai gyakorlatot végeznek, és nemsokára az első edzőmérkőzés-jellegű tréningre is sor kerül. Árva Milánnal beszélgettünk.

„Nem volt nehéz megkezdeni a második hetet, nagyon jól esett a hétfő reggeli kondi edzés” – felelt együttesünk univerzális játékosa, Árva Milán azon kérdésünkre, mennyire indult keményen az újabb hét a másfél napnyi szünetet követően. „A röplabda is egyre többet kerül elő, most már másabb jellegű foglalkozásaink vannak, habár továbbra is az erőnléten van a hangsúly. A blokkmunkán, a mezőnyvédekezésen, a támadások biztosításán is sokat dolgozunk, valamint jóval többet ugrálunk, mint egy héttel korábban. A hetet ezúttal péntek délután zártuk a Csónakázó-tónál egy futóprogrammal. Addigra már nagyon besavasodtam, nehezebben ment a lépés, de a futás végére felfrissültem, könnyűvé váltak a lábaim, nagyon jól esett az a negyvenöt perc.”

Szerdán egy szlovák élcsapat, a Kosice utazik Kazincbarcikára, hogy közösen eddzen a Vegyésszel. Tehát nem mérkőzésről lesz szó, habár elképzelhető, fogják a „pontokat is számolni” a csapatok.

„Várom a szerdát, mert a rengeteg erőnléti feladat mellett egyelőre keveset taktikázunk. Még nem érkezett vissza mindenki, nem tudunk teljes kerettel készülni, de akármilyen felállásban, akármilyen szabályokkal, jó lesz végre játszani. Kíváncsi vagyok, mire megyünk két és fél hetet követően, jóllehet az eredménynek semmi jelentősége nem lesz, már ha számolni fogjuk a pontokat” – tette hozzá a 24 éves ütő.

A közönség a szeptember 5-én kezdődő IV. Don Bosco Kupán láthatja majd először a magyar bajnoki címvédőt.

(fotó: vrck.hu)


Idén ünnepli fennállásának 50. évét a Vegyész Röplabda Club, amely jogutódja az 1969-ben, a Kazincbarcikai Vegyész Sportegyesületen belül alapított röplabda-szakosztálynak. A kerek évforduló alkalmából igyekszünk visszaemlékezni a kezdetekre, az áttörést hozó 1980-as évekre, az újjáalakult 1990-es évekre, valamint az első “aranykorra”. A tényközlő írások mellett törekedni fogunk arra is, hogy megszólaltassuk a főszereplőket.

  1. Régi idők hősei: így indult a röplabda Kazincbarcikán