Bemutatkozik a keret – centerek (4/4)

Sorozatunkban a Vegyész RCK 2021/22-es keretének a játékosait igyekszünk bemutatni. Két, saját nevelésű centerünkkel zárjuk a sort, de mind Bibók Balázs, mind pedig Péter Márton bevethetők más poszton.

Bibók Balázs fiatalon került Bátonyterenyéről a Vegyészhez, akkor még csak iskolai szinten űzte a sportágat. Gyorsan kiderült róla, valóban van érzéke a sportághoz, nem véletlen, hogy már 2018-ban debütálhatott a felnőttek között. A 2019/20-as szezonban már jó néhány meccsen, nemzetközin is lehetőséget kapott, míg a tavalyi közel sem úgy sikerült a számára, ahogy szerette volna. Most azonban jó felkészülést tudott maga mögött, a meccseken termelte a pontokat, ráadásul átlóként is bizonyította, számíthat rá a szakmai stáb.

#
13
Nemzetiség
hun Magyarország
Pozíció
Center, Átló
Súly
80 kg
Magasság
194 cm
Jelenlegi csapat
GreenPlan-VRCK
Született
1999-03-06
Kor
23

Péter Márton korábban kosárlabdázott is, végül azonban a röplabda mellett tette le a voksát. Végig járta a VRCK utánpótláscsapatait, szó szerint minden poszton bevetették, és még néhány korosztályos válogatott összetartáson is részt vett. A felnőttek között először Marek Kardos adott neki lehetőséget 2019-ben, centerként. Szélső ütőként is bevethető játékos, középiskolai tanulmányait az Irinyi János Református Oktatási Központban végezte.

#
18
Nemzetiség
hun Magyarország
Pozíció
Szélső ütő
Súly
85 kg
Magasság
194 cm
Jelenlegi csapat
GreenPlan-VRCK
Született
1999-01-15
Kor
23

A korábban bemutatott játékosok:

Bemutatkozik a keret – centerek (2/4)

Bemutatkozik a keret – szélső ütők (4/4)

Bemutatkozik a keret – szélső ütők (2/4)

Bemutatkozik a keret – átlók

Bemutatkozik a keret – feladók

Bemutatkozik a keret – liberók