Bemutatkozik a keret – szélső ütők (4/4)

Sorozatunkban a Vegyész RCK 2021/22-es keretének a játékosait igyekszünk bemutatni. Két szélső ütőt már bemutattunk, ezúttal a fiatal Péter Benedek és a lengyel Lukasz Ciupa következik.

A korosztályos válogatott Péter Benedek az előző részben bemutatott két szélső ütőhöz, Miklósi-Sikes Zétényhez és Blázsovics Péterhez hasonlóan szintén Sümegen kapta meg a sportág alapjait. Nem titok, hogy a 19 éves játékost a VRCK már három évvel ezelőtt is megkörnyékezte, a váltásra azonban csak a sikeres érettségi vizsga megszerzése után került sor. Benedeket egy kisebb csuklósérülés hátráltatta a felkészülési időszak derekán, de már harcra készen áll, és akár a kaposvári szezonnyitón debütálhat is tétmérkőzésen a Vegyészben.

#
11
Nemzetiség
hun Magyarország
Pozíció
Szélső ütő
Súly
82 kg
Magasság
192 cm
Jelenlegi csapat
Vegyész
Korábbi csapatok
Sümegi RE
Született
2002-09-13
Kor
19

Lukasz Ciupa az előző idényben letette névjegyét az Extraligában, sokakat meglepett ugyanis a jó fogadása és szervája. A bajnokságban messze ő nyitotta a legtöbb ászt, valamint ő szerezte a VRCK játékosai közül a legtöbb pontot. Ahogy azt korábban is elmondta, örömmel hosszabbított egyesületünkkel, ugyanis úgy érzi, több van a csapatban annál, mint amit a tavalyi idényben elért. A korábban Szlovákiában és Franciaországban is légióskodott lengyel játékos az új idényben a 18-as mezszámot fogja viselni.

#
18
Nemzetiség
pol Lengyelország
Pozíció
Szélső ütő
Súly
94 kg
Magasság
195 cm
Jelenlegi csapat
Vegyész
Született
1990-02-23
Kor
31

A korábban bemutatott játékosok:

Bemutatkozik a keret – szélső ütők (2/4)

Bemutatkozik a keret – átlók

Bemutatkozik a keret – feladók

Bemutatkozik a keret – liberók