Bibók: Nagyon élveztem a meccseket

Lukasz Ciupa mögött csapata második legponterősebbje volt a múlt hétvégén Bibók Balázs, aki többnyire átlóként kapott lehetőséget, de hónapok óta már centerként is gyakorol az edzéseken illetve felkészülési mérkőzéseken.

A Vegyészben nevelkedett bátonyterenyei játékos az utánpótlásban még szélső ütőt is játszott, azonban Marek Kardosnál már átlóként debütált. Az elmúlt években ezen a poszton játszott, de Toronyai Miklósnál centerezik, nem is eredménytelenül. Mivel azonban több szélső ütőjére sem számíthatott Toronyai az utóbbi két hétben, az átlók közül Árva Milán átment szélre, míg Bibók Szabó Dáviddal felváltva kaptak lehetőséget átlóként.

A több poszton való szereplés nincs a fiatal játékos ellenére, hiszen így még többet tud tanulni, valamint ott szeretne segíteni a csapatnak, ahol csak tud.

„Régebb óta játszok átlóként, ezért ezen a poszton otthon érzem magam, és egyelőre jobban is tetszik, mint a center” – nyilatkozta Bibók honlapunk érdeklődésére. „Így, hogy ebben az évben mindkét poszton számítanak rám, jobban oda kell figyelnem az edzéseken, de úgy gondolom, ezzel nincsen probléma. A centerezésről annyit, hogy nagyon friss még ez a poszt a számomra, mivel néhány hónapja kezdtem el itt is szerepelni, és persze vannak hiányosságok. Azonban edzésről edzésre fejlődök, és csinálom annak érdekében, hogy ott is bevethető lehessek. Szerintem ez egy hosszú folyamat, de rajta vagyok, és minden felkészülési meccset várok, hogy teljesíthessek. Idővel centerként is otthonosan fogok mozogni a pályán.”

A Pénzügyőr ellen kilenc, a Kecskemét ellen pedig 11 pontot szerző Bibók összesen négy játszmát tudott le átlóként ezen a két összecsapáson, a maradék kettőt – mivel három szettes mérkőzések voltak – pedig centerként tudta le. Teljesítményére tehát nem lehetett panasz, és úgy érzi, ebben közrejátszik az is, hogy a csapatot a edzők, statisztikus és gyúró mellett fizioterapeuta és sportpszichológus is segíti.

„A felkészülés jó hangulatban telik, a kondiprogram erős és a maximumot hozzák ki belőlünk az edzők” – fogalmazott. „A sportpszichológus mindenkinek segít, és véleményem szerint a szakember megkeresése egy jó döntés volt. Ugyanis, ha valami probléma van, akkor hozzá is lehet fordulni, valamint célzottan is beszélget játékosokkal. A fizioterapeutával én már korábban is dolgoztam együtt a hátam miatt. Jó szakembernek tartom, akihez szintén fordulhatunk probléma esetén, illetve edzésen is foglalkozik velünk.”

A kecskeméti tornát végül veretlenül nyerte meg a Vegyész, köszönhetően Bibók pontjainak is. Aki számára szokatlan lehetett a helyzet, mivel az elmúlt években a meccseket a cseresarokban kezdte, most azonban minden pontot a pályán töltött.

„A Hírös Kupát megélni számomra egy élmény volt, mert vagy átlóként, vagy pedig centerként, de végig a pályán voltam. Jó dolog az elejétől a végéig fent lenni a srácokkal. Csak egy dolgot kért tőlünk a vezetőedzőnk, hogy élvezzük, és én személy szerint nagyon élveztem az összes meccset. Egymásért küzdöttünk a pályán, és emiatt nyertünk. Mindent összevetve egy jó hétvégét zártunk” – összegezte a 13-as mezszámot viselő Bibók.

(főcímkép: facebook.com/roplabdakecskemet)