Bokor Elek: Mindenki ég a bizonyítási vágytól

Csütörtökön elrajtolt a férfi bajnokság, viszont a Vegyész RC Kazincbarcika nem fog pályára lépni az 1. fordulóban. Ennek oka, hogy együttesünk Eperjesen vesz részt felkészülési tornán, Bokor Elekék pedig már nagyon várják a főpróbát.

vrck-em-kep„Neves csapatok ellen lépünk pályára a hétvégén, ez pedig mindenképpen pozitívan szolgálja a felkészülésünket” – mondta Bokor Elek csapatkapitány a vrck.hu-nak. „Az eddigi felkészülési meccseken folyamatosan cserélgettük a sorokat, mindenki megkapta a bizonyítási lehetőséget, viszont a hétvégén már lassan össze kell állnia annak a hatosnak, hetesnek, amely a jövő héten kezdeni fog a bajnoki nyitányon.”

A több poszton is bevethető Bokor Elek úgy érzi, időben megkezdték a felkészülést az új idényre, viszont kevés barátságos meccset játszottak. Erre főleg azért lett volna szükség a rutinos játékos szerint, mert több játékos is érkezett a nyáron.

„Fontos, hogy összeszokjon a csapat a rajt előtt, így sajnálom, hogy több találkozót nem tudtunk beiktatni a naptárba” – magyarázta a csapatkapitány. „Gyakorlatilag a fél csapat kicserélődött, sok az új arc az öltözőben. Az összhang azonban kiváló, így semmi okunk nincs az aggodalomra, ráadásul mindenki ég a bizonyítási vágytól, s ennek köszönhetően az edzések is színvonalasak.”

Bokor Elek hozzátette, mindenki várja már a bajnoki rajtot (szeptember 24., csütörtök, Kazincbarcika, tv: M4), viszont a csapat tagjai tudják, előbb az eperjesi tornán kell bizonyítaniuk: készen állnak harcba szállni az aranyéremért.

Toma Sándor vezetőedző nem tud elutazni az eperjesi tornára, hiszen a női válogatott másodedzőjeként készül a jövő héten rajtoló Európa-bajnokságra. A szakember így az első bajnokin sem lesz jelen, Dudás András technikai vezető helyettesíti majd.

Tóth Milán (fotó: boon.hu/ÉM)