Csoma Krisztián a Vegyészben folytatja

A GreenPlan-VRCK örömmel jelenti be, hogy egyéves szerződést kötött az Extraliga utóbbi szezonjainak egyik legponterősebb magyar átlójával, Csoma Krisztiánnal.

A statisztikai adatbázis szerint Csoma a 2020/21-es idényben a legtöbb pontot szerezte az egész Extraligában, míg a mögöttünk hagyott bajnokságban a hatodik helyen zárt ebben a mutatóban, és egy százalék híján minden második ütéséből pontot szerzett. A MAFC-cal 2021-ben és 2022-ben is bronzéremnek örülhetett, éppen a Vegyésszel szemben, a Magyar Kupában azonban az utóbbi két kiírásban mindig a Kazincbarcikával szemben esett ki csapata.

„A Kazincbarcika abszolút derült égből villámcsapás módjára keresett meg” – árulta el a vrck.hu-nak Csoma Krisztián, akinek több külföldi ajánlata is volt. „Gördülékenyen ment igazából minden, nem voltak felesleges körök. Rengeteg meccset játszottam már a Barcika ellen, tudtam, hogy ismernek, és velem nem egy zsákbamacskát akarnak venni. Sok helyen megfordultam pályafutásom során itthon és külföldön egyaránt, és most már kíváncsi vagyok, hogy a nagy múltú VRCK mezét milyen lesz magamra húzni. Tudom, hogy évről évre egyre komolyabb szakmai munka folyik a klubnál, gondolok itt a fiatalok beépítésére, valamint a külföldi játékosok igazolására. Remélem, hogy a játékommal a csapat hasznos és meghatározó tagja lehetek, és mindent meg fogok tenni, hogy ez így is legyen.”

Csoma érkezésével tovább bővülnek Toronyai Miklós vezetőedző variációs lehetőségei, és Kiss Máté (liberó, Fino Kaposvár), Maksymilian Warzywoda (lengyel – feladó, Cluj), valamint Ján Tarabus (szlovák – center, VKP Bratislava) után ő a GreenPlan-VRCK negyedik nyári érkezője. Távozott Csizmadia Tamás, Bibók Balázs (átló, MÁV Előre-Foxconn) és Lukasz Ciupa (lengyel – ütő, Casarano).

A GreenPlan-VRCK augusztus 1-én kezdi a felkészülést, de az első hetekről Blázsovics Péter és Páez Carlos igazoltan fognak hiányozni.