Dunaferr – Vegyész 0-3

Koncentrált, jó játékkal hozta el vasárnap délután a Vegyész RC Kazincbarcika a Dunaferr SE otthonából a három bajnoki pontot. Együttesünk 3-0 arányban bizonyult jobbnak az újvárosi fiataloknál, így készülhet a február 4-ei, Pénzügyőr SE elleni hazai rangadóra. A budapestiek hazai pályán kaptak ki 3-2-re a Fino Kaposvártól, így a Vegyész fellépett a tabella második helyére.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 19. FORDULÓ
Dunaferr SE – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-15, -19, -23)

Dunaújváros, 150 néző. V.: Tillmann, Szabó P.
Dunaferr: Hatvany Zs., Gebhardt N., Móró, Bohnicsek, Stefanovics, Kiss M. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Szabó P., Guzmics, Csizmadia. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.
Vegyész: Kecskeméti, Borovicsanin, Banai, Árva, Januzovics, Juhász. Csere: Dudás (liberó). Edző: Dudás András.
Az eredmény alakulása, I. szett: 3-5, 3-8, 8-10, 10-16, 11-18. II. szett: 4-3, 6-8, 12-10, 16-15, 18-21. III. szett: 3-4, 7-8, 12-10, 16-14, 19-21.

Tomanóczy Tibor: Gratulálunk a Vegyésznek, nincs egy súlycsoportban a két csapat. Minimum egy szettet nyerhettünk volna, sajnos ez most nem sikerült. További sok sikert kívánok a Kazincbarcikának a folytatásra.

Dudás András: A három pontért jöttünk, ennek megfelelően koncentráltan, kevés hibával és jól játszottunk. Bízom a csapatban, hogy a Pénzügyőr ellen is jó eredményt ér el.

RIPORT

Szerencsére nem zavarta meg a csapatot Toma Sándor hétközi döntése, a szakember ugyanis szerdán lemondott a Vegyész vezetőedzői posztjáról.

Juhász Péter jó blokkjaival és ütésével a borsodiak magabiztosan kezdték az összecsapást, az első technikai szünethez érve öt pont volt az előnyük. A Dunaferr – amely elveszítette egyik alapemberét, Kun Benedeket – elővette a harcosabb arcát, igyekezett zárkózni, egy hosszú labdamenetet azonban Nebojsa Januzovics zárt le. 8-10-nél a VRCK kapcsolt feljebb, és a második egyperceshez érve újra nagyobb volt a különbség (10-16). Innen már nem tudott visszakapaszkodni Tomanóczy Tibor legénysége, a Vegyész Banai Máté blokkjával előnybe került (15-25, 0-1).

Az újvárosiak számára fontos lett volna a pontszerzés, hiszen harcban vannak a felsőházi rájátszásba kerülésért. Ennek megfelelően bátrabban játszottak, és bár nyolchoz érve még kétpontos hátrányban voltak, 12-10-es hazai vezetésnél már Dudás András kért időt. A második technikai (16-15) után a Kazincbarcika talált több pontot, és a hajrára már előnnyel fordult (17-19). 18-21-nél Tomanóczy hívta magához tanítványait, de Januzovics és Kecskeméti Péter is blokkolta a hazai ütőket, Árva Milán pedig egy ásszal zárta le a második felvonást (19-25, 0-2).

Továbbra sem tett le a mérkőzés megnyeréséről, vagy legalábbis a pontszerzésről a Dunaferr, folyamatosan ott loholt a papíron esélyesebb VRCK nyakán (3-4, 7-8). Januzovics bombáit nem mindig tudták hatástalanítani Gebhardték, Kecskeméti is elemében volt, a szett felétől viszont a hajráig ismét előnybe került a hazai gárda (12-10, 16-14). A végjátékot ezúttal is a Vegyész bírta jobban, és bár volt még esélyük a fiatal dunaújvárosiaknak a szépítésre, Árva ütése a három bajnoki pontot jelentette a Vegyésznek (23-25, 0-3).

Sikerének köszönhetően a Vegyész előzött a tabellán, de február 4-én ki-ki meccset játszik az alapszakasz második helyéért a Pénzügyőr SE-vel (18 óra, Irinyi Tornacsarnok).

tm