Extraliga: háromszettes sikerrel indítottuk a rájátszást

Zárt ajtók mögötti mérkőzésen sikerült a GreenPlan-VRCK-nak legyőznie a Kistext SE-t a férfi röplabda Extraliga negyeddöntőjének első mérkőzésén, így 1-0-ra vezet az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcában.

Bibók Balázs, aki csereként állt be a kupadöntőben, ott maradt a kezdőben, egyéb meglepetés nem volt a GreenPlan-VRCK kezdőjében. Juhász Péter igazán elemében volt, támadásban és blokkban is szép pontokat szerzett, nyitásból pedig Páez Carlos hozta a pontokat. Ugyan csak ötpontos különbséggel nyerte az első szettet a hazai együttes, részsikere nem forgott veszélyben (25-20, 1-0).

A kezdeti megilletődöttség után Bibók elkezdte gyártani a pontokat, míg a Kistext beragadt, de később sem tudott már megújulni. Lukasz Ciupa egy látványos figurát követően ütött jót, de mezőnyben is jól muzsikáltak ekkor Dudás Tamásék (25-14, 2-0).

Jó hazai kezdést követően a fővárosiak ledolgozták hárompontos hátrányukat, és ott voltak ellenfelük sarkában (14-13). Aztán Bibók, Blázsovics, Ciupa és Rodrigo Moraes is villant támadásban (19-15), így a végére megint nyugodtabb lehetett Toronyai Miklós vezetőedző, és végül meglett az első siker a párharcban (25-20, 3-0).

A GreenPlan-VRCK legeredményesebb játékosa Juhász Péter lett 12 ponttal. Folytatás vasárnap, Budapesten. A párharc az egyik fél harmadik sikeréig tart.

 


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
GreenPlan-VRCK (3.) – Kistext SE (6.) 3-0 (20, 14, 20)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, zárt ajtók mögött. V.: Jámbor, Árpás.
VRCK: Páez 5, Ciupa 7, Juhász 12, Bibók 9, Blázsovics 8, Moraes 7. Csere: Dudás, Budai (liberók), Csizmadia, Árva. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kistext: Török 1, Gönczi 5, Bokor, De Bairros 14, Reffatti 12, Makarov 4. Csere: Bán (liberó), Kalmár, Óhidi, Szabó M. 3. Vezetőedző: Bunda Olivér.

Toronyai Miklós: Örülök, hogy a kupadöntő után így tudtunk belemenni a mérkőzésbe. Fájt az a vereség, de belátták másnap a játékosok, hogy szép az ezüst is, és nyugodtan tudtak készülni a Kistext elleni párharcra. Gratulálok a fiúknak, a bowlingozó szurkolóinknak pedig köszönjük, hogy kék-sárgában gurítottak. Megyünk tovább, szeretnénk Budapesten is nyerni.

Bunda Olivér: Gratulálok a Kazincbarcikának, ma jobbak voltak. Nem adjuk fel, megyünk tovább, és szeretnénk annyira megnehezíteni a dolgukat, mint az alapszakaszban.