Extraliga: revánsot vettünk, legyőztük a Kaposvárt!

Csütörtök este a férfi röplabda Extraliga alapszakaszában a Vegyész RC Kazincbarcika, szűk másfél órás mérkőzésen 3-0-ra legyőzte a Fino Kaposvárt.

Fegyelmezetten kezdtek Juhász Péterék, aminek köszönhetően már az első labdamenettől irányították a mérkőzést. A kaposváriaknak ugyan voltak fellángolásaik, és főleg akkor tudtak közelebb kerülni vendéglátójukhoz, amikor Páez Carlost le kellett cserélni. Ez azonban már csak a kozmetikázásra volt elég, a Vegyész összességében magabiztosan került előnybe (25-20, 1-0).

Habár a Fino vezetett a második szett elején, gyorsan fordítottak Árva Milánék, és 16-hoz érve már hattal mentek. A vendégek vezetőedzője, Ruben Wolochin időkérésekkel és cserékkel próbálta megtörni a Kazincbarcika lendületét, ami ezúttal is csak részben sikerült, mert a hazaiak újfent nyertek egy felvonást (25-21, 2-0).

A harmadik etapra sem érkezett feltarott kezekkel a Kaposvár, ezúttal diktálta a tempót, és többpontos előnyt harcolt ki magának (12-15). 18-nál érte utol a somogyi gárdát Toronyai Miklós együttese, majd 21-nél vezetett. Végül a jó blokkok és mezőnyvédekezés meghozta az eredményét, hárompontos előnnyel célba ért a VRCK, aminek köszönhetően fontos három bajnoki pontot szerzett (25-22, 3-0).

A Vegyész legközelebb jövő hét szerdán lép pályára, akkor a Pénzügyőr SE ellenfele lesz a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
Vegyész RC Kaposvár – Fino Kaposvár 3-0 (20, 21, 22)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, zárt ajtók mögött. V.: Jámbor, Csizmarik.
Vegyész: Páez, Ciupa 11, Juhász 11, Árva 13, Mineiro 10, Mihalj 7. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia. Bibók. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kaposvár: Keen, Bögöly 7, Makarov 7, Melnyikov 10, Horváth 13, Veleckij 5. Csere: Bozóki (liberó), Kiss, Kalmár 3, Iván G. Vezetőedző: Ruben Wolochin.

Toronyai Miklós: Az első két szett rendben volt, irányítottunk, de a harmadikban pontosabban játszott a Kaposvár. Örülök, hogy ekkor a fiúk megmutatták, van tartásuk, és hárompontos előnnyel megnyerték a harmadik játszmát is. Remélem, most már elhiszik, hogy bárkit képesek legyőzni.

Ruben Wolochin: Nagyon jól játszott a Kazincbarcika, nyomás alatt tartottak minket, képtelenek voltunk elkezdeni a játékunkat. Nem volt védekezésünk, így nagyon nehéz lett számunkra ez az összecsapás, de minden elismerésem a hazaiaké.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)