Ez nem a mi meccsünk volt, simán nyert a DEAC

Az Extraliga alapszakaszának 11. fordulójában a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika hazai pályán kapott ki a Debreceni EAC-tól, így elszenvedte a pontvadászatban a harmadik vereségét.

Gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a DEAC (3-7), és a játszma derekánál Toronyai Miklósnak ki is kellett kérnie első idejét (8-12). A vendégek magabiztosan védekeztek, a Vegyész játékosai pedig nem találták az ellenszert, támadásban a labdáikat nem tudták megoldani (14-25, 0-1).

Szorosan indult a második felvonás (8-8), de amikor Willian Cesar került a nyitóhelyre, a hazaiaknak kétszer is időt kellett kérniük (8-14). Innen csak a kazincbarcikaiak csináltak pontot, az ellenfelüknek is, egészen 15-20-ig. A hajdúságiak, ha kellett, megvillantak, de ezt a szettet is könnyedén nyerték (19-25, 0-2).

Továbbra sem tudta a GreenPlan-VRCK az az arcát mutatni, amit az utóbbi mérkőzéseken (2-6), a DEAC pedig nem dőlt hátra (7-14). A csapat nagyon szeretett volna a Don Bosco Sportközpontban bizonyítani szurkolóinak, de ez érezhetően görcsösségbe ment át már az elejétől: nem is sikerült ebből kijönni, a DEAC három ponttal távozott (15-25, 0-3).

Jövő hét szerdán Magyar Kupa-mérkőzés vár a Vegyészre a Dág KSE ellen, szintén hazai pályán, 19 órától.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 11. FORDULÓ
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Debreceni EAC 0-3 (-14, -19, -15)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 261 néző. V.: Szarka, Rácz.
Vegyész: Gurszkij 5, Jirásek 7, Velicsko 4, Bibók 9, Péter M. 2, Cziczlavicz 4. Csere: Kiss M. (liberó), Péter B. 2, Miklósi-Sikes, Óhidi. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
DEAC: Tóth 3, Cesar 10, Kiss I. 5, Pavljuk 18, Bagics 2, Moret 8. Csere: Bán (liberó), Veres. Vezetőedző: Fodor Antal.

Toronyai Miklós: Nehéz ilyenkor mit mondani, elsősorban gratulálok az ellenfélnek. Mi ma abszolút nem voltunk partnerek a mérkőzésen. A legjobban, amit sajnálok, az az, hogy az elmúlt másfél hétben nagyon sokat gyakoroltuk a nyitást, és ebből nem sokat láttam vissza. A Debrecen agresszívan nyitott, ami miatt a támadásépítésünk is meg volt pecsételve. Annyira elvesztettük a hitünket, hogy lehajtott fejjel kullogtunk a pályán, pedig ez ránk eddig nem volt jellemző, és nem is szabad megtenni ezt a szurkolóink előtt. A szurkolást köszönjük ezúttal is.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)