Ezúttal villámmeccs volt, és Vegyész-sikerrel!

Mindössze 44 pontot engedélyezett a GreenPlan-VRCK a Fino Kaposvárnak a férfi röplabda Extraliga elődöntőjének második mérkőzésén, így egy villámgyors mérkőzésen egyenlített az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában.

Sok hibával kezdődött az összecsapás, de amikor magukra találtak Blázsovics Péterék, gyorsan megléptek ellenfelüktől. A vendégeken még a két időkérés sem segített: 16-11 után 21-13 lett az állás, Bibók Balázs vezérletével a GreenPlan-VRCK villámgyorsan behúzta az első szettet (25-12, 1-0).

A fordulást követően is volt a Vegyész-oldalon olyan, aki termelte a pontokat, nevezetesen Lukasz Ciupa és Juhász Péter, de Dudás Tamás mezőnymunkája is élményszámba ment. Kellett a tetemes előny megszerzéséhez az is, hogy a vendégek gyengén nyitottak, míg a hazaiak remekül szerváltak, a csereként beálló Csizmadia Tamás is (25-16, 2-0).

Kiélezett szett következett, legalábbis annak tűnt az elején. A játékrész derekától azonban Páez Carloséknak minden bejött, szólt is a közönségtől a „játszik a csapat”, és joggal (25-13, 3-0).

Fantasztikus szurkolás mellett egyenlített a Vegyész, ez úton is köszönjük. Legközelebb az együttes április 11-én játszik, 18 órától Kaposváron, és biztos, hogy lesz negyedik összecsapás, méghozzá április 15-én, pénteken 18 órától a Don Bosco Sportközpontban.

Ez a sima győzelem azonban nem téveszti meg a kazincbarcikaiakat, akik mindent el fognak követni annak érdekében, hogy elvegyék a Kaposvár pályaelőnyét.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
GreenPlan-VRCK (3.) – Fino Kaposvár (2.) 3-0 (15, 16, 13)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 450 néző. V.: Halász T., Halász E.
VRCK: Páez 7, Ciupa 8, Juhász 10, Bibók 8, Blázsovics 11, Moraes 2. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kaposvár: Garchet, Hubicska 5, Sandoval 2, Milovanovics 8, Bögöly 7, Vasquez 4. Csere: Bozóki (liberó), Ujacsi 1, Radovics, Iván B., Kiss. Vezetőedző: Ruben Wolochin.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

Toronyai Miklós: Örülök, hogy a nyitásainkat el mertük vállalni, és még az sem vette el a kedvünket, hogy az ellenfél enervált volt. Ugyanis a múltban mi hajlamosak voltunk leállni, viszont most még tudtunk újítani, és remek eredményt értünk el.

Ruben Wolochin: Gratulálok a hazaiaknak, mert ők röplabdát játszottak, mi nem. Gyorsan össze kell kapnunk magunkat, hiszen hétfőn jön a folytatás.

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)